Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Η μεγάλη κομπίνα κυπριακού ιδιωτικού πανεπιστημίου



Έπειτα από το σκάνδαλο γνωστών ΙΕΚ τα οποία για χρόνια ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ τον κοσμάκη και ανυποψίαστους φερέλπιδες φοιτητές, τα οποία εν τέλει προχτές, με εντολή του Υπουργείου Παιδείας ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ένα νέο σκάνδαλο με πολιτικές οσμές ήλθε σαν κεραυνός-αποκάλυψη στα γραφεία της εφημερίδας.

Την ώρα που χιλιάδες ελληνόπουλα αγωνιούν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά το πέρας των σπουδών τους, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο διατείνεται ότι παρέχει δυνατότητα σπουδών νομικής κατεύθυνσης, δήθεν όντας ισότιμο με τα δημόσια πανεπιστήμια. Αποσπά ανερυθρίαστα τα χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο των υποψήφιων θυμάτων του, τα οποία μαθαίνουν την πικρή αλήθεια μονάχα στο τέλος.

Μόλις έρθει η ώρα της αποφοίτησης και της εγγραφής σε ελληνικό δικηγορικό σύλλογο, αποκαλύπτεται η απάτη, μιας και οι δικηγορικοί σύλλογοι υποχρεώνουν τους αν δυνάμει δικηγόρους να περάσουν ξανά από εξετάσεις κάτι για το οποίο διαβεβαίωνε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ η διεύθυνση του ιδιωτικού νομικού πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο αυτό με ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ δήθεν πρόσημο, ιδρύθηκε εκμεταλλεύομενο ένα κενό νόμου που υπήρχε, για να απορροφήσει φοιτητές από τη μεγάλη ελλαδική ‘δεξαμενή’. Προσέλαβε αποτυχημένους καθηγητές ξεχασμένους ή και διωγμένους κακήν κακώς από τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, πρώην εισαγγελείς που διώκονταν στην Ελλάδα για κακουργήματα, και με πολιτική κάλυψη σημερινού ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, τους προσφέρει παχυλούς μισθούς με σκοπό ΚΑΙ να εξαγοράσει τη σιωπή τους για το τι συντελείται εντός του πανεπιστημίου.