Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Σοϊγκού: ο εκσυγχρονισμός του ρωσικού στρατού και του στόλου γίνεται με βάση το πρόγραμμα



Η Ρωσία αντικατέστησε τα ουκρανικά εξαρτήματα στον αμυντικό τομέα κατά 64%, των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 43%, ανέφερε στις 9 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού.

"Την παρούσα στιγμή παρατηρείται μια θετική δυναμική στην επίλυση αυτού του ζητήματος. Έτσι, η αντικατάσταση ουκρανικών εξαρτημάτων αποτελεί 64%, εξαρτημάτων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - 43%", είπε ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της Ενιαίας Ημέρας παραλαβής στρατιωτικών μηχανημάτων.

"Χρειάζεται και στο εξής να μειώνεται το μερίδιο της εισαγωγής στην παραγωγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας ", απαίτησε ο Σοϊγκού.

Τόνισε ότι το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζει τον επαναοπλισμό του στρατού και του στόλου με σύγχρονα οπλικά συστήματα, με πολεμικά και ειδικά οχήματα.

"Το μερίδιο σύγχρονων συστημάτων οπλισμού και στρατιωτικών μηχανημάτων σε είιδη και τύπου του στρατού αυξήθηκε και την παρούσα στιγμή αποτελεί από 34,7 έως 71,3%", λέγεται στην ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ρωσικού στρατιωτικού οργάνου μετά το πέρας της Ενιαίας ημέρας παραλαβής στρατιωτικών μηχανημάτων.

Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας το τρίτο τρίμηνο παρέλαβε πάνω από 2,4 χιλιάδες μονάδες βασικών οπλικών συστημάτων του Πεζικού και των Δυνάμεων Πεζοναυτών και ο αριθμός αυτός αποτελεί πάνω από 61% του ετησίου προγράμματος. Για το γεγονός αυτό στις 9 Οκτωβρίου ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του στρατιωτικού οργάνου Γιούρι Μπορίσοφ.

Ο υφυπουργός επίσης ανέφερε ότι το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρέλαβε 75 αεροσκάφη και ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων 49 επισκευασμένα και εκσυγχρονισμένα.

Εκτός από αυτό, οι Εναέριες Διαστημικές Δυνάμεις παρέλαβαν 40 σταθμούς ραντάρ, περίπου 3 χιλιάδες μονάδες αεροπορικών μέσων και σχεδόν 600 αντιαεροπορικούς πυραύλους.

"Προς συμφέρον των Πυραυλικών Δυνάμεων στρατηγικού σκοπού συνεχίζεται η παραλαβή και η προμήθεια εξαρτημάτων του πυραυλικού συστήματος "Yars", μέσα στο τελευταίο τρίμηνο παραλήφθηκαν οκτώ διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ", δήλωσε ο Γιούρι Μπορίσοφ. 

Το Υπουργείο Αμύνης επίσης παρέλαβε δύο δορυφόρους για το ενιαίο σύστημα προειδοποίησης για την πυραυλική επίθεση.