Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Εκατόμβη νεκρών η Νίκαια της Γαλλίας: Σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στη Νίκαια



Ενα ακόμη μακελειό συγκλονίζει τη Γαλλία και η τρομοκρατία φαίνεται ότι ξαναχτύπησε. Αυτή την φορά το σκηνικό του τρόμου έχει στηθεί στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας. Ολοι περίμεναν ότι θα γινόταν χτύπημα στο Euro, έγινε λίγες ημέρες αργότερα.

Αυτό που ακολούθησε δεν το χωράει ανθρώπου νους. Πολίτες που ανυποψίαστοι ήταν στους δρόμους αυτό το βράδυ της 14ης Ιουλίου ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν. Υπήρχε αίμα παντου.

Τουλάχιστον 80 οι νεκροί στον πρώτο απολογισμό των νεκρών στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, όπου ο οδηγός ενός φορτηγού έπεσε πάνω σε πλήθη ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξεύονταν για την εθνική εορτή της Γαλλίας, μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i>Télé επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Mακελειό στη Γαλλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση τρομοκράτη

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι δεν υπάρχει καμιά κατάσταση ομηρίας στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα, προσθέτοντας πως «δεν μπορώ να σας δώσω καμιά πληροφορία για τα κίνητρα» του οδηγού του φορτηγού.

 

Mακελειό στη Γαλλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση τρομοκράτη

Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί. Πληροφορίες του RT αναφέρουν ότι ο οδηγός αντήλλαξε πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς πριν πέσει νεκρός. 

Οι αρχές έκαναν λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή.Οι εικόνες που καταγράφηκαν από τα κινητά τηλέφωνα και ήδη κάνουν τον γύρο του κοσμου είναι συγκλονιστικές. Ο Φρανσουά Ολάντ που βρισκόταν στην Αβινιόν επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι και συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο. 

Mακελειό στη Γαλλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση τρομοκράτη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επιστρέφει στο Παρίσι, όπου θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του.

«Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον (γάλλο πρωθυπουργό) Μανουέλ Βαλς και τον (γάλλο υπουργό Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ. Επιστρέφει στο Παρίσι και θα μεταβεί απευθείας στην ομάδα αντιμετώπισης κρίσης», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

Mακελειό στη Γαλλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση τρομοκράτη

Στη Νίκαια, η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το όχημα, ένα λευκό φορτηγάκι, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό, αφηγήθηκε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθώς το αυτοκίνητο χτυπούσε τους ανθρώπους συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέχισε ο δημοσιογράφος αυτός, συμπληρώνοντας πως άκουσε «τον κόσμο να ουρλιάζει».

Mακελειό στη Γαλλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση τρομοκράτη

Πολλά ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο, όπως επίσης και πολλά στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και στρατιωτικοί, κυρίως γύρω από την πλατεία Μασενά. Η εποχή είχε αποκλειστεί εντελώς περί τις 23:30 (00:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με άλλο ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί στο Twitter, το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων «φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους», ενώ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Τα διεθνή πρακτορεία έχουν μεταδώσει μια φωτογραφία που φαίνεται το φορτηγό διάτρητο από σφαίρες. 

Οι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων στο υπουργείο Εσωτερικών στο Παρίσι. 

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι σε τηλεοπτική συνέντευξή του το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Ολάντ είχε ανακοινώσει ότι δεν θα δινόταν παράταση στα μέτρα έκτακτης ανάγκης που είχαν επιβληθεί στη χώρα από τις επιθέσεις της 23ης Νοεμβρίου πέραν της 26ης Ιουλίου: "Δεν μπορούμε να παρατείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης επ' αόριστον, δεν θα είχε νόημα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαστε πλέον μια δημοκρατία στην οποία ο νόμος εφαρμόζεται σε όλες τις περιστάσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολάντ. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αναφορές ότι λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, αναπαράγουν φωτογραφίες από το μακελειό. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση. Εντούτοις, σε έναν από τους λογαριασμούς αναφέρεται το φονικό περιστατικό ως εκδίκηση για το θάνατο του υπ'αριθμόν δύο των τζιχαντιστών, Αλ Σισάνι.

 

 ΓΑΛΛΙΑ11

 

 

ΓΑΛΛΙΑ10

ΓΑΛΛΙΑ9

ΓΑΛΛΙΑ5

CnWrpwxWgAAFAqB

ΓΑΛΛΙΑ