Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ανοίγει μπαρ που θα προσφέρει… μόνο νερό



Το μπαρ που θα προσφέρει μόνο νερό είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να σερβίρει στους επισκέπτες ύδωρ από την περιοχή της Μινεάπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

Και παρόλο που αυτό θα προσφέρεται δωρεάν, οι δημιουργοί του ελπίζουν ότι θα κάνει τον κόσμο να σκεφτεί λίγο περισσότερο για τον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο μας. Ο χώρος, που θα ανοίξει στη Μινεάπολη, έχει ως μότο του το εξής: «Το νερό είναι το μόνο που έχουμε». Το μπαρ νερού είναι ιδέα των Shanai Matteson και Colin Kloecker οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν περισσότερα για το νερό ως πόρο. «Το νερό δεν είναι κάτι που σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι, αλλά είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε προβλήματα λειψυδρίας και προβλήματα ποιότητας του νερού», δήλωσε η Shanai Matteson στο Minn Post.

Οι άνθρωποι που θα προσφέρουν το νερό στο μπαρ, το οποίο θα έχει πια έναν σταθερό χώρο, δύο χρόνια περίπου μετά από τη λειτουργία διαφόρων «περιπτέρων» στην περιοχή, θα είναι ειδικοί στα συστήματα νερού. Έτσι, όταν θα κάνει κάποιος την παραγγελία του για λίγο νερό βρύσης, μηχανικοί, εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα, εμπειρογνώμονες για το περιβάλλον και φοιτητές θα μπορούν να ξεκινήσουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το τι ακριβώς υπάρχει στο ποτήρι.

«Το προσφέρουμε δωρεάν. Είναι κατά κύριο λόγο νερό βρύσης από τη Μινεάπολη, αλλά θα έχουμε και από άλλες βρύσες διάφορων περιοχών. Η ιδέα έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να μιλήσουν για τη σχέση τους με το νερό της βρύσης», δήλωσε ο Matteson. Το συγκεκριμένο project χρηματοδοτείται μέσω της πλατφόρμας GoFundMe και σκοπός των δημιουργών είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 25.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς το μπαρ που θα σερβίρει μόνο νερό είναι ουσιαστικά ένας χώρος για συνομιλίες και επικοινωνία σχετικά με διατήρηση της ζωής και τη χρήση του νερού της βρύσης.

bar1