Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Σε Αίγιο, Πάτρα και Πύργο Ηλείας σήμερα ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:15, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αίγιο, την Πάτρα και τον Πύργο Ηλείας.



Πρεμιέρα των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ με Νέα Ελληνικά - Αύριο στα ΓΕΛ

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, και αύριο,
Παρασκευή 31 Μαΐου για τα ΓΕΛ, με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.



Καιρός: Αίθριος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Έως 31 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά της βόρειας χώρας μεμονωμένες καταιγίδες.



«Μπλόκο» σε επιστροφές φόρου

Συναγερμό για 38.000 φορολογούμενους άνω των 70 ετών έχει σημάνει η ΑΑΔΕ. Η Φορολογική Αρχή τούς ψάχνει για να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού προκειμένου να τους επιστρέψει φόρους που δικαιούνται ή ακόμα και ποσά που έχουν κερδίσει στη φορολοταρία.



Ακίνητα: Γιατί αυξάνονται οι τιμές – Πότε θα πιάσουν ταβάνι

Χωρίς τέλος φαντάζει το ράλι ανόδου στις τιμές των κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα έρευνες δείχνουν πώς τα νεόδμητα σε δημοφιλείς περιοχές έχουν φτάσει σε σημείο να ξεπερνούν πλέον το ιστορικό ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2008. Στον αντίποδα παράγοντες της αγοράς χαμηλώνουν τους τόνους επισημαίνοντας πώς η ανοδική πορεία φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της.



3.000 παιδιά στην αναμονή για χειρουργεία

Περίπου 3.000 μικροί ασθενείς στοιβάζονται στη χειρουργική λίστα αναμονής των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, εξαιτίας της ένδειας αναισθησιολόγων.