Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη από σήμερα – Ποιες περιοχές θα περάσουν δύσκολα

Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος αλλάζει τον καιρό, φέρνοντας ζέστη με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά και αφρικανική σκόνη, μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα Πέμπτη, με το Σαββατοκύριακο να αναμένεται ιδιαίτερα θερμό και τον υδράργυρο σε κάποιες περιοχές – όπως η Κρήτη – να σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς Κελσίου.



Ηλεκτρικά Ι.Χ.: Από το γκάζι στο… χειρόφρενο

«Καπετάνιος διώχνει ηλεκτρικό όχημα και πενταμελή οικογένεια από καράβι» έγραφαν μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας οι τίτλοι των ενημερωτικών ιστοσελίδων, με την είδηση να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας αίσθηση αλλά και αναστάτωση στου ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων ΙΧ, αφού η περιπέτεια της εν λόγω οικογένειας ανέδειξε εκ νέου μια σειρά από αστερίσκους που φρενάρουν τη μετάβαση από



Η Mirror «ανακαλύπτει» την Αλόννησο

Ως ένα πανέμορφο Ελληνικό νησί χωρίς μαζικά πλήθη τουριστών που «στέκεται» επάξια απέναντι σε μεγάλα τουριστικά ονόματα όπως τη Μύκονο και τη Ρόδο, παρουσιάζεται η Αλόννησος από τη βρετανική Mirror σε πρόσφατο άρθρο της.



Λάρισα: Συνελήφθη άνδρας που είχε 18 δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή του

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας την Τρίτη (14-05-2024) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, καθώς παραβίασε τη νομοθεσία περί ναρκωτικών.



Τέλος η οδήγηση για τους άνω των 70 ετών – Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο

Στο επίκεντρο των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται οι οδηγοί ηλικίας 70 ετών και άνω, με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Τα σχέδια της Κομισιόν, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους των χωρών-μελών της ΕΕ, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους οδηγούς.



Χριστοδουλίδης: «Απαράδεκτη η παρότρυνση του Χ.Νασράλα για μετακίνηση προσφύγων από τον Λίβανο στην Κύπρο»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρότρυνση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς τις λιβανικές αρχές να επιτρέψουν σε Σύρους πρόσφυγες να μεταβούν από τον Λίβανο στην Κύπρο.

Το κάλεσμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των δηλώσεων του Νασράλα για «άνοιγμα της θάλασσας» προς την Ευρώπη.