Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 -

Ελλάδα



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «μάχη της Κρήτης»: Δείτε την ομιλία στο Ηράκλειο

Με λιγότερο από μια εβδομάδα «καθαρό χρόνο» προεκλογικής περιόδου να απομένει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνεται στη μάχη της Κρήτης με έναν στόχο: να κρατήσει «γαλάζια» τη Μεγαλόνησο, μετά το ιστορικό επίτευγμα της ΝΔ να κερδίσει και τους τέσσερις νομούς του νησιού στις εθνικές εκλογές του 2023, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ στη μεταπολίτευση.



Όταν ο Ξενοφών Ζολώτας μίλησε Αγγλικά χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικές λέξεις

Οι λόγοι που εκφώνησε στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας το 1957 και το 1959 έχουν μείνει στην ιστορία. Και αυτό γιατί εκφώνησε τους λόγους στα αγγλικά χρησιμοποιώντας λέξεις Ελληνικής προέλευσης και φαίνεται πως έγινε κατανοητός. (Βίντεο) 

Προκάλεσε τόσο ενθουσιασμό που ο επικεφαλής της διεθνούς Τράπεζας απαίτησε να το επαναλάβει!!!



Σταϊκούρας: Παραδίδουμε ένα σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο στην Ηράκλεια Φθιώτιδας που καλύπτει 3.510 στρέμματα

«Παραδίδουμε ένα σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο στην Ηράκλεια Φθιώτιδας που καλύπτει 3.510 στρέμματα» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.



Εστίαση: Πώς η αλυσίδα τριών Ελλήνων μεταναστών «έφαγε» τα fast food

Η Cava δεν είναι η συνηθισμένη αμερικανική αλυσίδα fast food. Αλλωστε, δεν πλασάρεται ως τέτοια. Το 2006, οι τρεις Έλληνες, οι Τεντ Ξενοχρήστος, Άικ Γρηγορόπουλος και Δημήτρης Μοσχοβίτης εγκαινίασαν το εστιατόριο Cava Mezze στο Rockville του Μέριλαντ, με τον Μοσχοβίτη ως executive chef.



Οι e-πληρωμές αποκαλύπτουν φοροδιαφυγή

Η «έκρηξη» ηλεκτρονικών πληρωμών καταγράφεται στις φορολογικές δηλώσεις, με τα στοιχεία από την επεξεργασία τους να αποκαλύπτουν συναλλαγές για καταναλωτικές ανάγκες ύψους 55 δισ. ευρώ για τη χρήση του 2022, ποσό που αντιστοιχεί στο 60% του δηλωθέντος εισοδήματος (περίπου στα 92 δισ. ευρώ).



Ευρωεκλογές 2024: Προβάδισμα πάνω από 15 μονάδες για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» δύο δημοσκοπήσεις

Αμετάβλητο παραμένει το πολιτικό σκηνικό και ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή (31.5.24), η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.