Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Φωτιά ξέσπασε στο Πέραμα επί της Λεωφόρου Σχιστού – Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε σήμερα (13/5) το μεσημέρι στην περιοχή του Περάματος επί της Λεωφόρου Σχιστού.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί γρήγορα υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά.



Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις Μητσοτάκη Ερντογάν.

Ολοκληρώθηκαν μετά από σχεδόν 30 λεπτά οι κοινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου οι δύο ηγέτες «κοντραρίστηκαν» για την μειονότητα στη Θράκη, την Μονή της Χώρας και τον ρόλο της Χαμάς.

Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντησή τους



Εξωδικαστικός: Ξεπέρασαν τις 25.000 οι αιτήσεις το πρώτο τετράμηνο του 2024

Σε 25.190 ανέρχονται οι νέες αιτήσεις δημιουργήθηκαν στον εξωδικαστικό μηχανισμό το πρώτο τετράμηνο του 2024 έναντι 13.830 το πρώτο τετράμηνο του 2023. Επομένως, μετά την εφαρμογή των βελτιώσεων, που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, υπερδιπλάσιοι δανειολήπτες προσφεύγουν στον θεσμό του εξωδικαστικού μηχανισμού για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.



Νίκος Ταχιάος: Τον Δεκέμβριο πλήρως στην κυκλοφορία η αποκατεστημένη γέφυρα του Αξιού

Εντός του Δεκεμβρίου φέτος θα δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία η γέφυρα του Αξιού ποταμού, στο ρεύμα πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων, ενώ γίνονται προσπάθειες ώστε από τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν για τους μετακινούμενους τα δύο ρεύματα, όπως επισήμανε σήμερα από το σημείο ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.



ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε τον Μητσοτάκη να έρθει στη Βουλή για την κύρωση των 3 μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον εξοργισμένο με την, πράγματι, προκλητική κίνηση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να παραλείψει τη λέξη “Βόρεια” κατά τη χθεσινή ορκωμοσία της, στελέχη της ΝΔ κρατούν ψηλά τις περικεφαλαίες της πατριδοκαπηλείας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, στην οποία παραθέτει δηλώσεις στελεχών της ΝΔ.



Προσήχθη 13χρονος στο Βόλο για την ομοφοβική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη

Σεξιστική επίθεση δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευττική Συμμαχία. Ένας 13χρονος προσήχθη από αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.