Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Άγιο Φως: Τι ώρα φτάνει στην Ελλάδα – Πώς θα γίνει η διανομή σε όλη την Ελλάδα

Στις 19:30 το απόγευμα αναμένεται σήμερα Μεγάλο Σάββατο (4.5.2024) η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη τη χώρα με ειδικές πτήσεις.



Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί με έναν νεκρό

Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε άνδρας στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (4.5.24).

Ο άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες είναι Γεωργιανός 41 ετών, δέχθηκε πυροβολισμούς από διερχόμενο όχημα στην οδό Βασίλη Τσιτσάνη στη Σταυρούπολη στη δυτική Θεσσαλονίκη και έχασε τη ζωή του.



Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών -Οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

Ισχυρή στήριξη στον κρατικό προϋπολογισμό αναμένεται να δώσουν τα αυξημένα φορολογικά έσοδα τα οποία θα προέλθουν χωρίς την επιβολή επιπλέον φόρων, αλλά θα στηριχθούν σε δύο συγκεκριμένες παραμέτρους.



Global Finance: Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου – Η θέση της Ελλάδας

Πολλές από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου είναι και οι μικρότερες στον κόσμο: η πανδημία, η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και η γεωπολιτική αναταραχή μετά βίας έχουν κάνει ένα βαθούλωμα στον τεράστιο πλούτο τους.



Στην ιστορική Χίο οχυρώνονται για το «εκρηκτικό» έθιμο του ρουκετοπόλεμου – Όλα έτοιμα στο Βροντάδο

Η Παναγία Ερυθιανή και ο Άγιος Μάρκος στέκονται αντίκρυ όλο τον χρόνο, αγναντεύοντας ειρηνικά η μία την άλλη. Για ένα μόνο βράδυ, αυτό του Μεγάλου Σαββάτου, η ειρηνική συνύπαρξη τερματίζεται χάριν του… φαντασμαγορικού, κατά πολλούς, εθίμου.



Φαντασμαγορικό Πάσχα στην Κέρκυρα - Οι μελωδίες των φιλαρμονικών και το σπάσιμο των μπότηδων

Πλήθος κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, κατέκλυσε την Κέρκυρα για το φετινό Πάσχα, γεμίζοντας ασφυκτικά τα σοκάκια και τις πλατείες του νησιού. Η θρησκευτική κατάνυξη κορυφώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, με την περιφορά των επιταφίων από τις εκκλησίες της πόλης.