Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για το Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη.



Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:
-Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο της Εθνικής Στρατηγικής για τα 'Ατομα με Αναπηρία 2024-2030,



Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση στο «τις πταίει» για την ασύλληπτη τραγωδία με τους 104 νεκρούς.



Τέμπη: Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των υπευθύνων για το μπάζωμα – Τι αναφέρει η Αντεισαγγελέας

Δεκαπέντε μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, νέα τροπή παίρνει η δικαστική διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, μετά την απόφαση της Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Αικατερίνης Μάτση, να κάνει δεκτή την προσφυγή του Παύλου Ασλανίδη, (πατέρα θύματος) κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, θέμα που είχε αναδείξει το in.



Επιστολική ψήφος: Τελευταία ευκαιρία για αίτηση – Αναλυτικά η διαδικασία

Λήγει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (29/4), η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την επιστολική ψήφο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 23:59 σήμερα, ώρα Ελλάδας. Οι κάτοικοι του εξωτερικού για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη διαφορά ώρας του τόπου διαμονής με τη χώρα καταγωγής τους.



Καιρός σήμερα: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη, τη Βόρεια Κρήτη και από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και πιθανώς στη βόρεια Κρήτη και την Εύβοια.