Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Νέα επίθεση Γεροτζιάφα κατά Πολάκη: Είναι ο πιο «τραμπικός» πολιτικός, απαξιώνει θεσμούς και πρόσωπα

Νέο επεισόδιο έχουμε στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γρηγόρη Γεροτζιάφα και του Παύλου Πολάκη. Ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης επιμένει στον χαρακτηρισμό «τραμπικός» για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και με άρθρο του στο dnews.gr τον κατηγορεί ότι «απαξιώνει θεσμούς και πρόσωπα και διασπείρει τη σύγχυση στους πολίτες, δημιουργώντας διαρκώς κρ



Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Στο 63,7% η αύξηση στο λάδι

Ουσιαστικά αμετάβλητος παρέμεινε τον Απρίλιο εφέτος ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού, καθώς καταγράφηκε αύξηση 3,1%, από 3,2% τον Μάρτιο και έναντι αύξησης 3% τον Απρίλιο 2023. Στην ενέργεια ξεχωρίζει η μείωση της τιμής στο φυσικό αέριο (26,9%). Στον αντίποδα, συνεχίζονται, έστω και μικρότερες, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα και είδη διατροφής (5,4%), με το ελαιόλαδο να ανατιμάται κατά 63,7%.



Ηράκλειο: Ένα μικρό οπλοστάσιο είχε ο 23χρονος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του πατέρα του

Ένα μικρό οπλοστάσιο διαπιστώθηκε πως είχε στην κατοχή του ένας 23χρονος που συνελήφθη καθώς το μεσημέρι της Κυριακής ξυλοκόπησε τον πατέρα του μέσα στο σπίτι τους σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, κατά την διάρκεια διαπληκτισμού που είχαν.



Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης στη Νομική

 Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Νομική Σχολή της Αθήνας ώστε να εκκενωθεί κατάληψη στο κτίριο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από τη Νομική, με την επιχείρηση να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.



Μήνυμα και από το ΝΑΤΟ στη Σιλιάνοφσκα για το «Μακεδονία»

«Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό της όνομα και εκπροσωπείται στη Συμμαχία με αυτό το όνομα», τόνισε αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.



Νομική Σχολή: Προσαγωγές μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση κατάληψης

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε στη Νομική Σχολή στην Αθήνα, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αλληλέγγυοι έξω από το κτήριο. Οι δρόμοι γύρω από τη Νομική έχουν κλείσει, ενώ οι Αρχές προχώρησαν και σε 27 προσαγωγές. Συγκεκριμένα, προσήχθησαν 18 γυναίκες και 9 άνδρες.