Τετάρτη 08 Απριλίου 2026 -

Απολογείται σήμερα ο Χάρης Τομπούλογλου



Απολογείται σήμερα ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία.

Ο κ. Τομπούλογλου οδηγήθηκε την Τετάρτη στον 27ο ανακριτή απ΄όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν περάσει την πόρτα του εισαγγελέα ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έκανε λόγο για «στημένη» υπόθεση.

«Πιστεύω στο Θεό και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί. Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη», ανέφερε.

Ο κ.  Τομπούλογλου συνελήφθη την Τρίτη επ" αυτοφώρω να λαμβάνει προσημειωμένα χαρτονομίσματα εκβιαστικά, αξίας 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό.