Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μετανάστες στοιβαγμένοι σε κρύπτη λεωφορείου



Σε δρομολόγιο του τρόμου είχε μετατραπεί το ταξίδι προς την ελευθερία για 19 Αφρικανούς μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν στοιβαγμένοι σε κρύπτη στην οροφή τουριστικού λεωφορείου, το οποίο μάλιστα διέθετε και "μαϊμού" επιβάτες.
Τα μέλη του κυκλώματος είχαν τοποθετήσει στην κρύπτη ένα μεγάλο πράσινο σωλήνα ως σύστυμα εξαερισμού, είχαν εφοδιάσει τος μετανάστες με κρουασάν και μπουκάλια νερό, αλλά και κουβέρτες για το κρύο, ώστε να αντέξουν στο συγκεκριμένο χώρο, που είχε ύψος μόλις 35 εκατοστά.

Στο χώρο αυτό οι αλλοδαποί-υπήκοοι Σομαλίας-θα έπρεπε να παραμείνουν μέχρι και 30 ώρες όσο θα διαρκούσε δηλαδή το ταξίδι για την Ιταλία, το οποίο θα γινόταν οδικώς, καθώς το κύκλωμα ήθελε να αποφύγει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το τουριστικό λεωφορείο παρέλαβε νωρίς προχθές τους μετανάστες, οι οκτώ από τους οποίους είχαν πραστατικά για να παραμείνουν στην Ελλάδα, από περιοχή της Πολίχνης. Όλοι τους είχαν φτάσει από την Αθήνα λίγες ώρες νωρίτερα, ενώ τελικός προορισμός τους ήταν η Ιταλία και το "εισιτήριο" κυμαινόταν στα 3.000 ευρώ για καθέναν από αυτούς.