Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2025 -

Ελλάδα



ΑΙ in Schools: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση. Η ομιλία της υπουργού Παιδείας για την εισαγωγή εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να δώσουμε στους μαθητές τα φτερά της γνώσης και της κριτικής σκέψης, προσφέροντας εξατομικευμένη υποστήριξη που τους ενδυναμώνει», τόνισε η υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, ανοίγοντας τη συζήτηση , για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, της OpenAI και του Ιδρύματος Ωνάση, για την υλοποίηση πιλοτικού πρ



Θεσσαλονίκη: Κλειστοί οι σταθμοί «Βούλγαρη» και «Νέα Ελβετία» του μετρό, μετά από απειλή

Με εντολή της αστυνομίας, κατόπιν εκδηλωθείσης απειλής, διακόπτεται μέχρι τη διερεύνησή της, η λειτουργία των σταθμών «Βούλγαρη» και «Νέα Ελβετία», κυκλοφορία μεταξύ τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σχετική διερεύνηση.



Μαφία της Κρήτης: 14 άτομα προφυλακιστέα μετά τις απολογίες τους

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες απολογίες των 17 εμπλεκομένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά.

Συνολικά, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, 14 άτομα, για την πρώτη δικογραφία που έχει σχηματισθεί και αφορά υποθέσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.



Άγιοι Ανάργυροι: Σύλληψη άντρα που κυκλοφορούσε μέσα στον προαστιακό με μπαλτά

Ένας άνδρας συνελήφθη στον προαστιακό, καθώς κυκλοφορούσε με μπαλτά μέσα σε βαγόνι τρένου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα σε τυχαίο έλεγχο στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων και εκτιμούν ότι είχε τα όπλα για εκφοβισμό.

Ένας άνδρας συνελήφθη στον προαστιακό, καθώς κυκλοφορούσε με μπαλτά μέσα σε βαγόνι τρένου.



Κωστής Χατζηδάκης: «Οι παρεμβάσεις αυτές, που θα ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ, είναι εφικτές χάρη στην αποτελεσματική οικονομική πολιτική που έχουμε ασκήσει»

Δρακόντεια θα είναι σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς που θα αναπτυχθούν σε σημεία της πόλης ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.



Ο καλλιτέχνης δήλωνε φιλανθρωπικό έργο, ζητώντας από τη δισκογραφική του εταιρεία να αποδίδει εισοδήματά του στη μη κερδοσκοπική

Η ΑΑΔΕ εντόπισε υπόθεση που αφορά γνωστό Έλληνα τράπερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αλγόριθμος της ΑΑΔΕ, ο οποίος παρακολουθεί διαδικτυακές αναφορές για καλλιτέχνες, αθλητές και influencers, κατέγραψε αναφορά για αγορά από τον καλλιτέχνη ρολογιού γνωστής μάρκας, αξίας 116.000 ευρώ.