Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 -

Ελλάδα



Εκτός από πρόσθετους φόρους και πρόστιμα σε περίπτωση παραβάσεων, προβλέπεται και αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων

Με τεχνητή νοημοσύνη, drones, tablets και online διασταυρώσεις, η ΑΑΔΕ εξαπολύει από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μεγάλη επιχείρηση φορολογικών ελέγχων σε τουριστικές περιοχές της χώρας, βάζοντας στο μικροσκόπιο επιχειρήσεις με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.



Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» γίνεται μακροχρόνια εθνική πολιτική

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους του προγράμματος «Προλαμβάνω» για τα επόμενα 4 χρόνια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα συνεχιστεί με πόρους που έχουμε εγγυηθεί στο υπουργείο Υγείας. Από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα γίνεται μακροχρόνια εθνική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε επίσης δυσάρεστη εξέλιξη το φακελάκι.



Πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας ανηλίκων με ηλεκτρικό πατίνι

Το επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται το νομοσχέδιο για την «πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ανηλίκου με ηλεκτρικό πατίνι σε δρόμο», όπως ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κούβελα, με θέμα «Ρύθμιση και έλεγχος της κυκλοφορίας ηλεκτρικών πατινιών στ



Σύμφωνα με τον Ερχιουρμάν, η Λευκωσία επιχειρεί να έχει ρόλο σε εμπορικές και ενεργειακές διαδρομές που συνδέουν την Ινδία με την Ευρώπη, αποκλείοντας την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους

Επίθεση κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, εξαπέλυσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν, που τον κατηγορεί ότι μετακινεί την εξωτερική πολιτική της Λευκωσίας από την παραδοσιακή ισορροπία, σε μια εξάρτηση από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ελλάδα.



Με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου συναντήθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Φωτογραφίες

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, υπό τον Πρόεδρο της υποεπιτροπής Θαλάσσιας Ισχύος και Δυνάμεων Προβολής Ισχύος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων Τρεντ Κέλι (Trent Kelly), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.



Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε στα ανοιχτά του Ομάν. Καλά στην υγεία το πλήρωμα

Πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων, υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας ανοιχτά του Ομάν, σύμφωνα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.