Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Στην Κέρκυρα ο Ν. Δένδιας για την 160η επέτειο της της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Ο  υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Κέρκυρα  για την 160η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι η στρατολογική υπηρεσία Κέρκυρας  θα παραμείνει κλειστή σήμερα, με την ευκαιρία του εορτασμού. 

 



Πανσέληνος Μαΐου: Τι είναι το Φεγγάρι των Λουλουδιών που θα απολαύσουμε στον νυχτερινό ουρανό

Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», θα φωτίσει τον ουρανό την Πέμπτη (23/05) προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας. Η πανσέληνος θα είναι ορατή και την Τετάρτη (22/05), ενώ την Παρασκευή θα φαίνεται μεγαλύτερη και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση.



Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα Τρίτη – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Στους 35 βαθμούς κελσίου θα «σκαρφαλώσει» σήμερα, Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, η θερμοκρασία, ενώ θα παραμείνει και σε υψηλή συγκέντρωση η αφρικανική σκόνη.



Ποια προϊόντα αγοράζουμε πανάκριβα στην Ελλάδα

Σε ευρωπαϊκό «έδαφος» επιδιώκει να μεταφέρει το μέτωπο κατά των πολυεθνικών η ελληνική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στις πρακτικές που οδηγούν σε μεγάλες αποκλίσεις κατά την τιμολόγηση των προϊόντων ανά χώρα.



Αναδρομικά έως 50.000 ευρώ - Στα τέλη του μήνα για 12.000 συνταξιούχους

Νέος γύρος καταβολής αυξήσεων και αναδρομικών σε 12.000 συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους – μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων – έρχεται στο τέλος Μαΐου. Σε αυτήν την ομάδα τα ποσά που θα πληρωθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, φτάνουν τα 15.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις, και τα 50.000 ευρώ.



Κολωνός: Συνελήφθη ανήλικος που κατείχε περίστροφο με 5 φυσίγγια

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν στην περιοχή του Κολωνού έναν 17χρονο ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον συνελήφθη και ο 39χρονος πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.