Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Δυτική Ελλάδα: Συνελήφθησαν πέντε άτομα για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας σε περιοχές του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου, της Αμφιλοχίας και του Δήμου Πηνειού της Ηλείας. 



Όρια ταχύτητας: Αλλαγές στον ΚΟΚ για την Αθήνα – Πότε τίθενται σε ισχύ

Έρχονται αλλαγές στους δρόμους. Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) τίθεται σε ισχύ από το φθινόπωρο, φέρνοντας μαζί του σημαντικές αλλαγές που αγγίζουν τόσο τα όρια ταχύτητας όσο και το σύστημα ποινών και προστίμων.



Λεονάρδος Μπελέρης: Το μισό υπουργικό συμβούλιο του Ράμα θα πάει φυλακή εάν ο Φρέντι γίνει δήμαρχος στη Χειμάρρα

Την προσδοκία του ο Φρέντι Μπελέρης να αποφυλακιστεί από τις αλβανικές φυλακές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να βοηθήσει την Χειμάρρα ως ευρωβουλευτής, εξέφρασε ο αδερφός του, Λεονάρδος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις».



Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα

Την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας. Η κ.. Laurence Auer συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Ζαν Λυκ Λαβό και επισκέπτεται τη Θεσσαλία για τρίτη φορά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.



Αυτοκίνητα: Με σάρωση πινακίδων ο έλεγχος για παράνομη κυκλοφορία – Ποιοι οδηγοί «φλερτάρουν» με πρόστιμο 10.000 ευρώ

Με σαρωτές πινακίδων στα διόδια ή σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου με χρήση κινητών συσκευών σάρωσης, θα επιχειρηθεί ο εντοπισμός οχημάτων τα οποία ενώ έχουν τεθεί σε κατάσταση ακινησίας κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους.



ΥΠΕΘΟ: «Λίφτινγκ» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – Οι οκτώ παρεμβάσεις για απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης κονδυλίων

Οκτώ παρεμβάσεις οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν ριζικά το πλαίσιο διαχείρισης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), προωθεί με νομοσχέδιο το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.