Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



«Πρεμιέρα» της αντιπυρικής περιόδου – Τι πρέπει να προσέξετε

Ξεκινάει σήμερα η αντιπυρική περίοδος και η πυροσβεστική υπηρεσία υπενθυμίζει στους πολίτες τα μέτρα που πρέπει να λάβουν, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες τόσο για την πρόληψη, όσο και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ειδικότερα:

Αν δείτε καπνό, φλόγες ή οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά:



Τράπεζες: Γιατί κλείνουν και πότε θα ανοίξουν ξανά

Οι τράπεζες θα είναι κλειστές από την Μεγάλη Παρασκευή και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από Τετάρτη 8 Μαΐου.



ΑΑΔΕ: Παροχή επιπλέον χρόνου στη διασύνδεση για 7.600 επιχειρήσεις με ασύμβατα συστήματα

Την παροχή επιπλέον χρόνου διασύνδεσης ΦΗΜ και τερματικών POS σε 7.600 επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.



Χρηστίδης: Τα αιτήματα των απεργών της Πρωτομαγιάς είναι και πάλι επίκαιρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

«Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να ανακτήσει το πραγματικό της νόημα, της απεργίας και της αγωνιστικής διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.



Οι περιοχές στη χώρα μας που καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 15 ετών

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν φέτος τον Απρίλιο στη χώρα μας ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του  meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που λειτουργούν από το 2010 έως και σήμερα.



Τέλη κυκλοφορίας: Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα myCar για πληρωμή με τον μήνα

Η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ τέθηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, σε λειτουργία και πλέον οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Η πλατφόρμα myCar δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων που έχουν θέσει τα ΙΧ οχήματά τους σε ακινησία να τα επανακυκλοφορήσουν, πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν.