Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



Σ. Ζαχαράκη: Προσηλωμένοι σταθερά στην καταπολέμηση των ανισοτήτων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» και άλλες ρυθμίσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας - Σύσταση οριζόντιων υποστηρικτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και άλλες διατάξεις». Στην ψηφοφορία, επί της αρχής, «ναι» ψήφισε η ΝΔ.



187.188.594 ευρώ στους δικαιούχους καταβάλλει σήμερα ο ΟΠΕΚΑ

Σήμερα, Μ.Τρίτη, 30 Απριλίου, θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα, ύψους 187.188.594 ευρώ, από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Όπως κάνει γνωστό το υπουργείο, θα καταβληθούν τα εξής επιδόματα:

- Επίδομα Στέγασης: δικαιούχοι: 239.583 - 29.191.037 ευρώ



Tροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων αύριο, Πρωτομαγιά

Αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού θα υπάρξουν την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).



Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για αιτήσεις επαγγελματιών του τουρισμού που επλήγησαν από την κακοκαιρία

«Από την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, ανοίγει σχετική πλατφόρμα αναφορικά με αιτήσεις που θα μπορούν να κάνουν επαγγελματίες του τουρισμού που επλήγησαν κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου 2023-Ιανουαρίου 2024, ώστε να δοθούν σχετικές αποζημιώσεις στα πρότυπα της επιστρεπτέας προκαταβολής».



Δίκη για Μάτι: Αντιδράσεις για τις ποινές στους ενόχους – Έφεση από συγγενείς θυμάτων

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την τραγωδία στο Μάτι.



Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και δυνατούς ανέμους τη Μεγάλη Τρίτη – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προβλέπονται για σήμερα Μεγάλη Τρίτη. Μόνο στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το νότιο τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.