Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Η ΠτΔ στο συνέδριο «The State of the Union 2024», στην Φλωρεντία

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα αναχωρήσει σήμερα για την Φλωρεντία, όπου θα συμμετάσχει στο συνέδριο «The State of the Union 2024», του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας.



Στο Άργος το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:15 θα παραχωρήσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 - Εθνική Προτεραιότητα», στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στις 15:00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο sport24.gr και στον δημοσιογράφο Παντελή Βλαχόπουλο.



Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Από την άλλη πλευρά, στο ανατολικό τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, με την κατάσταση να βελτιώνεται από το βράδυ.



Τι αλλάζει για όσους δωρίζουν ακίνητα και χρήματα σε δήμους και ΝΠΔΔ

Μετά τις δηλώσεις για αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές και κληρονομιές, στην ψηφιακή εποχή πέρασαν και οι δηλώσεις φόρου δωρεάς προς το Δημόσιο.



Συντάξεις και στα 50 με 25ετία σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες εντός του 2024

Μια μεγάλη κατηγορία εξόδου πριν από τα γενικά όρια ηλικίας είναι οι ασφαλισμένοι μισθωτοί που κατοχύρωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως γονείς ανηλίκων στο Δημόσιο, τα Ταμεία των ΔΕΚΟ – τραπεζών και το ΙΚΑ. Η δεύτερη αφορά μόνο τις μητέρες με ανήλικα τέκνα, οι οποίες μπορούν να κάνουν χρήση πλασματικών ετών.



Πέθανε ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γιώργος – «Έφυγε» την ίδια μέρα με την απόπειρα δολοφονίας του πατέρα του

«Αποχαιρετάμε τον πολύτιμο σύντροφο Γιώργο Λαμπράκη, σεμνό αγωνιστή – κομμουνιστή, μαχητή της ζωής, που έδωσε με παλικαριά και την τελευταία του μάχη. Και αυτό μας γεμίζει θλίψη, επειδή ο σ. Γιώργος είχε ακόμη πάρα πολλά να προσφέρει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.