Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 -

Ελλάδα



Κορινθία: Φωτιά σε δασική έκταση στο Πευκάλι. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Σημαντική κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή του Πευκαλίου, στον δήμο Κορινθίων, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.



Κήρυξη 24ωρης απεργίας από την ΠΕΝΕΝ. Δεμένα τα πλοία στις 3 Ιουλίου στο λιμάνι της Ραφήνας

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι της Ραφήνας προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού, την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Η 24ωρη απεργία θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 06:00 του Σαββάτου 4 Ιουλίου.



Κρήτη: Δύο συλλήψεις για την αυτοκτονία της 43χρονης στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου. Τι ερευνούν οι Αρχές

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων για την αυτοκτονία της 43χρονης από τη Θεσσαλονίκη μέσα στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου στην Κρήτη.



Σοβαρό τροχαίο στην Καλαμάτα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα 46χρονης. Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη στο Θριάσιο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 46χρονη γυναίκα, στην οποία επέβαινε και ο ανήλικος γιος της.



Κρήτη: Συνελήφθη 45χρονη στα Χανιά για πρόκληση πυρκαγιάς

Στη σύλληψη της 45χρονης, υπηκόου Ουκρανίας, προχώρησαν οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής και αστυνομικοί, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 και ώρα 12:45, στη θέση «Μονή Αγίου Γεωργίου», στην περιοχή Χαρωδιά Μουρνιών Χανίων, ύστερα από καταγγελία πολίτη.



Κρήτη: Διάσωση 35 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου από τη FRONTEX

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 35 μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου, πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).