Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Στην ιστορική Χίο οχυρώνονται για το «εκρηκτικό» έθιμο του ρουκετοπόλεμου – Όλα έτοιμα στο Βροντάδο

Η Παναγία Ερυθιανή και ο Άγιος Μάρκος στέκονται αντίκρυ όλο τον χρόνο, αγναντεύοντας ειρηνικά η μία την άλλη. Για ένα μόνο βράδυ, αυτό του Μεγάλου Σαββάτου, η ειρηνική συνύπαρξη τερματίζεται χάριν του… φαντασμαγορικού, κατά πολλούς, εθίμου.



Φαντασμαγορικό Πάσχα στην Κέρκυρα - Οι μελωδίες των φιλαρμονικών και το σπάσιμο των μπότηδων

Πλήθος κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, κατέκλυσε την Κέρκυρα για το φετινό Πάσχα, γεμίζοντας ασφυκτικά τα σοκάκια και τις πλατείες του νησιού. Η θρησκευτική κατάνυξη κορυφώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, με την περιφορά των επιταφίων από τις εκκλησίες της πόλης.



Καιρός: Βροχερό το Μεγάλο Σάββατο

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (04/05) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνο (Εικόνες)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία, παρακολούθησε την Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου.



Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι για το Πάσχα - Πληρότητα κοντά στο 100% στα πλοία [βίντεο]

Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διευκόλυνση των επιβατών.



Μεγάλο Σάββατο: Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ σήμερα

Τις αγορές της τελευταίας στιγμής μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές σήμερα Μεγάλο Σάββατο (04.05.2024).

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 09:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι, ενώ τα πολυκαταστήματα έως τις 20.00.