Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Youth pass: Δείτε πότε «εκπνέει» η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Αύριο Τετάρτη, «εκπνέει» η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass ύψους 150 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι νέοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ή το 19ο έτος της ηλικίας τους, από 1.1.2023 έως και 31.12.2023.



Τροχαίο ατύχημα στα Χανιά: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Στη ΜΕΘ ο 27χρονος μοτοσικλετιστής

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Χανίων ένας 27χρονος οδηγός μηχανής που τραυματίστηκε σε τροχαίο χθες Δευτέρα (13/5).

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, στο ύψος της Γεωργιούπολης.



Αλεξανδρούπολη: Αυτή είναι η μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Στην Αλεξανδρούπολη κυματίζει η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία, επιφάνειας 618 τ.μ. πλησίον του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Η έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024».



Χατζηδάκης: Στη Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ευρώπη απαιτεί και ευρωπαϊκή λογική

«Η αισιοδοξία της γειτονικής χώρας είναι να ενταχθεί στην ΕΕ. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ευρώπη απαιτεί και ευρωπαϊκή λογική. Και είμαι βέβαιος ότι τόσο η πρόεδρος, όσο και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θα καταλάβουν αυτό το μήνυμα».



Συνολικά 556 πυροσβέστες θα βρίσκονται το καλοκαίρι προτοποθετημένοι σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες από 12 χώρες θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε βασικές τοποθεσίες στην Ευρώπη, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αυτό το καλοκαίρι.



Δένδιας: Αναδεικνύουμε τον ρόλο της Θράκης ως αμυντικού, οικονομικού και ενεργειακού κόμβου

«104 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θράκης. Αναδεικνύουμε τον ρόλο της ως αμυντικού, οικονομικού και ενεργειακού κόμβου».

Αυτό τονίζει σε ανάρτηση στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.