Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Γενέθλια έκπληξη με τούρτα υποβρύχιο στον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη – Το βίντεο με τον Κασσελάκη

Πάρτι – έκπληξη οργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη για τα γενέθλια του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, το βράδυ της Τρίτης.

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται και οι δύο να διασκεδάζουν με συνεργάτες του.



Έρχεται ισχυρό κύμα ζέστης και αφρικανική σκόνη. Αναλυτικά η πρόγνωση

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και επεισόδιο μεταφοράς σκόνης αναμένεται τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το διάσημα 15 – 20 Μαΐου 2024. Η παρουσία χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο σε συνδυασμό με υψηλότερες τιμές ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την περιοχή μας θα οδηγήσουν στη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας.



Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιπλέον 10 λεπτά του ευρώ θα αυξηθούν οι τιμές στα καύσιμα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της ιδιαίτερης επιμονής της Ευρωπαικής Ένωσης σε αυτό το ζήτημα.

Η νέα νομοθεσία της τιμολόγησης των ρύπων των καυσίμων στις οδικές μεταφορές και τη θέρμανση (ETS2) αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2027, οδηγώντας σε άνοδο τις τιμές τους.



Η τρελή πορεία ενός τζιπ που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Κυψέλη

Πανικό και τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε την Τρίτη το απόγευμα ένας 36χρονος Αλβανός, που χτύπησε με το τζιπ του δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα επί της οδού Κεφαλληνίας  στην περιοχή της Κυψέλης.



EBRD: Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2,3% το 2024 και το 2,6% το 2025

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από το 2% πέρυσι στο 2,3% εφέτος και στο 2,6% το 2025 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), σημειώνοντας ότι, συνολικά, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικές.



Πανελλαδική κινητοποίηση των Υγειονομικών την Πέμπτη 16 Μαΐου – Συγκέντρωση στην Αθήνα

Με αίτημα την απόσυρση διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαΐου.