Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Η Mirror «ανακαλύπτει» την Αλόννησο

Ως ένα πανέμορφο Ελληνικό νησί χωρίς μαζικά πλήθη τουριστών που «στέκεται» επάξια απέναντι σε μεγάλα τουριστικά ονόματα όπως τη Μύκονο και τη Ρόδο, παρουσιάζεται η Αλόννησος από τη βρετανική Mirror σε πρόσφατο άρθρο της.



Λάρισα: Συνελήφθη άνδρας που είχε 18 δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή του

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας την Τρίτη (14-05-2024) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, καθώς παραβίασε τη νομοθεσία περί ναρκωτικών.



Τέλος η οδήγηση για τους άνω των 70 ετών – Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο

Στο επίκεντρο των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται οι οδηγοί ηλικίας 70 ετών και άνω, με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Τα σχέδια της Κομισιόν, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους των χωρών-μελών της ΕΕ, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους οδηγούς.



Χριστοδουλίδης: «Απαράδεκτη η παρότρυνση του Χ.Νασράλα για μετακίνηση προσφύγων από τον Λίβανο στην Κύπρο»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρότρυνση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς τις λιβανικές αρχές να επιτρέψουν σε Σύρους πρόσφυγες να μεταβούν από τον Λίβανο στην Κύπρο.

Το κάλεσμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των δηλώσεων του Νασράλα για «άνοιγμα της θάλασσας» προς την Ευρώπη.



Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Κούγιας: «Για λόγους προσωπικής, νομικής και ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειας»

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του δικηγορικού του γραφείου ο Αλέξης Κούγιας.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, προ 6μηνου και όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν στα “τάρταρα”, δέχτηκα την πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβω τη θέση του νομικού συμβούλου και Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.



Κακουργηματική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για το οπαδικό επεισόδιο στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι δύο νεαροί, 23 και 24 ετών, που συνελήφθησαν για εμπλοκή στην οπαδική επίθεση εναντίον δύο αδελφών, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας. Εις βάρος τους η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη μεταξύ οπαδών αθλητικών ομάδων, από κοινού.