Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Οι άνθρωποι για τα … θελήματα – Η ανάγκη που έγινε επάγγελμα!



Και τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν, τα παιδιά για τα θελήματα μεγάλωσαν κι έγιναν… επιχειρήσεις!
Η κρίση, λένε, δημιουργεί ευκαιρίες κι εμπνέει νέες ιδέες στους πολίτες. Ιδέες που είναι ικανές να συμβάλουν στην αξιοπρεπή επιβίωσή τους. Αρκεί να γίνει έγκαιρα και συνειδητά η «στροφή». Σε νέα δεδομένα, σε ένα νέο τρόπο ζωής. Ο περιορισμός των εσόδων και η αύξηση του κόστους ζωής, οδηγούν τους καταναλωτές σε νέους τρόπους εξοικονόμησης χρήματος, ενέργειας αλλά και χρόνου. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ολοένα περισσότερες εταιρείες …θελημάτων, αναλαμβάνουν τις δύσκολες ή λιγότερο δύσκολες δουλειές που δεν μπορούμε, δεν προλαβαίνουμε, ή απλώς δεν θέλουμε ή δεν ξέρουμε να κάνουμε.

Από τις ουρές της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι τους λογαριασμούς, από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ μέχρι τη βόλτα του σκύλου… Την ιδέα την είχαμε ξανασυναντήσει στην Αθήνα πριν από μερικά χρόνια, με τη διαφορά πως τότε απευθυνόταν σε κόσμο που είχε τη δυνατότητα να πληρώσει. Και να πληρώσει αδρά για να έχει τις υπηρεσίες που επιθυμούσε. Αρκούσε μια ετήσια συνδρομή, για να έχει υπηρεσίες στην … πόρτα του. Σήμερα, όμως, οι εταιρείες θελημάτων απευθύνονται σε όλους, αφού το κόστος έχει πέσει αισθητά ενώ δεν υπάρχει κανένα κόστος συνδρομής ή εγγραφής. Το φαινόμενο έχει εξαπλωθεί και κάνει αισθητή την παρουσία του και στο Ηράκλειο.

Εξυπηρετώντας τους επιχειρηματίες που δουλεύουν μόνοι τους ή που δεν θέλουν να απασχολήσουν τους υπαλλήλους τους σε εξωτερικές δουλειές. Ή τους ανήμπορους ηλικιωμένους που δεν έχουν μεταφορικό μέσο για να πάρουν τα φάρμακά του ή τις εξετάσεις τους. Επίσης, τους ανθρώπους με αναπηρίες που χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ή απλώς τους … πολυάσχολους που δεν προλαβαίνουν κι εκτός από την ταλαιπωρία, θέλουν να κερδίσουν και χρόνο!

Άλλοι, πάλι, αναλαμβάνουν μέχρι και μερεμέτια ή επιδιορθώσεις ρούχων και υποδημάτων, με πολύ μικρό κόστος. Με ένα τηλεφώνημα, μέσω Facebook ή με ένα αίτημα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, άνθρωποι νέοι κι ευρηματικοί με πολύ μεράκι για δουλειά φροντίζουν για όλα!