Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τα αποτελέσματα στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών



Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, από τους 18.943 εγγεγραμμένους ψήφισαν 8.656, με έγκυρα 8.374 ψηφοδέλτια
Νίκη της παράταξης ΔΗΚΙ-ΙΣΑ της οποίας ηγείται ο νυν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης, προκύπτει από την καταμέτρηση των ψήφων, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΙΣΑ η παράταξη του νυν επικεφαλής καταλαμβάνει έξι έδρες και ακολουθεί με τον υποδιπλάσιο αριθμό εδρών η παράταξη των γιατρών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Γιάννη Μπασκόζο. Δύο έδρες καταλαμβάνει η παράταξη ΝΙΚΗ-ΙΣΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ, κ. Γιώργο Ελευθερίου - πρόκειται για έναν από τους πέντε συνδυασμούς του κεντρο-δεξιού χώρου που παρότι εμφανίστηκε διασπασμένος, κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του στους κόλπους των γιατρών.Από μία έδρα παίρνουν η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη ΔΗΠΑΚ, η ΑΡΣΙ,  η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η ΑΥΚ, η παράταξη “Να πούμε την αλήθεια" και οι Νέοι Γιατροί.

Σημαντική συμμετοχή στις εκλογές

Εκτός από τη...σταθερά του κ. Γιώργου Πατούλη που συμπληρώνει πλέον τρία χρόνια στο τιμόνι του ΙΣΑ, αυτές οι εκλογές εμπεριείχαν και μια ανατροπή: τη σημαντική συμμετοχή των γιατρών του λεκανοπεδίου στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Στην εκλογική αναμέτρηση των δύο ημερών (12 και 13 Οκτωβρίου) ψήφισαν 8.700 γιατροί, με έγκυρα ψηφοδέλτα 8.400. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα  ψήφου, δηλαδή χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες, είχαν περίπου 18.000 γιατροι.

Στις προηγούμενες εκλογές πριν τρία χρόνια, είχαν ψηφίσει 5.500 γιατροί. Η προσέλευση τόσο μεγάλου αριθμού γιατρών σε σχέση με το 2011 ερμηνεύεται απο τους εκπροσώπους των γιατρών ως μείζονα ανάγκη του ιατρικού κόσμου για παρέμβαση σε όσα τους αφορούν και μάλιστα σε μια εποχή που ο σταθερός επαγγελματικός τους κόσμος ανατράπηκε πλήρως.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, από τους 18.943 εγγεγραμμένους ψήφισαν 8.656, με έγκυρα 8.374 ψηφοδέλτια.

Έλαβαν:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΗ.Κ.Ι.-ΙΣΑ: 35,40%.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: 15,12%.
ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ι.Σ.Α. Ν.Ι.Κ.Ι. Ι.Σ.Α.: 11,83%.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΔΗ.ΠΑ.Κ. ΙΑΤΡΩΝ: 5,67%.
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 5,33%.
ΙΑΤΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: 4,19%.
ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ-ΚΙ.Ν.Ι.: 3,77%.
ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 3,76%.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: 3,73%.
Κ.Ι.ΑΝ. ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ-ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ: 3,07%.
ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: 2,91%.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΙΑ.ΣΥ.: 1,99%.
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΙΑΤΡΩΝ: 1,73%.
ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: 1,49%.