Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Ο μητροκτόνους του Αγρινού ξεσπά: Μου «φόρτωσε» το έγκλημα ο πατέρας μου!



Τον Μάιο του 2013 η είδηση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου που ετοιμαζόταν να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις, δολοφόνησε τη μητέρα του επειδή του έκανε την παρατήρηση να πάει για ύπνο. Η υπόθεση είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Περίπου 15 μήνες αργότερα, η υπόθεση λαμβάνει τελείως διαφορετική τροπή. Ο μαθητής από το Αγρίνιο που πλέον νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο άλλαξε στάση και ενώ είχε ομολογήσει πως: «πήρα με το κουζινομάχαιρο τη ζωή της μητέρας μου, επειδή μου είχε κάνει παρατήρηση», αποκάλυψε στην ψυχίατρο πως: «ο πατέρας μου, μου ζήτησε να πω ότι εγώ έχω διαπράξει το έγκλημα εναντίον της μητέρας μου, διότι εγώ θα πήγαινα για λίγο καιρό στη φυλακή, ενώ εκείνος θα καθόταν για πολλά χρόνια. Τον είδα να την χτυπάει, νομίζω πέντε φορές, εκείνη με καλούσε για βοήθεια, φωνάζοντας το όνομά μου κι εγώ έντρομος είχα ακινητοποιηθεί στον καναπέ και δεν έκανα τίποτα για τη μητέρα μου».

Τους ισχυρισμούς του μαθητή κατέθεσε η ψυχίατρος Ελένη Μαραγκουδάκη, ανακρίτρια Αγρινίου και πλέον ξεκινά εκ νέου η έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ενέχουν δόση αλήθειας τα λόγια του 19χρονου πλέον Βασίλη.

Στην κατάθεση που έδωσε ο μαθητής -τότε- Βασίλης, υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ ήταν στο σαλόνι του σπιτιού και έβλεπε μια ταινία θρίλερ: «Η μητέρα μου ήρθε και μου είπε να κλείσω την τηλεόραση και να πάω να κοιμηθώ, γιατί ήταν αργά, λέγοντάς μου “τι θα γράψεις αύριο;”. Εγώ της απάντησα ότι θα πάω για ύπνο, μόλις τελειώσει η ταινία. Η παρότρυνσή της όμως με εκνεύρισε. Τότε εγώ, με ένα μαχαίρι που κρατούσα στα χέρια μου και έτρωγα καρπούζι, της επιτέθηκα και αυτή φοβήθηκε και έτρεξε προς το χολ. Την πρόλαβα και την έπιασα από τον ώμο με το αριστερό μου χέρι και με το μαχαίρι που κρατούσα στο δεξί, τη μαχαίρωσα στο στήθος δύο φορές. Ο πατέρας μου ξύπνησε και ήρθε στο χολ, αλλά δεν είδε τι είχε συμβεί, ούτε το μαχαίρι γιατί εγώ το είχα πάει στην κουζίνα στη θήκη για τα μαχαίρια».

Ο Βασίλης προφυλακίστηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού στις 9 του περασμένου Οκτωβρίου αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Όμως, την ίδια ημέρα εισήχθη στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών στο Δαφνί αφού κρίθηκε πως είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και την οικογένειά του.