Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ανετράπη βάρκα με τρεις μοναχούς στο Αγιο Ορος - Αγωνία για έναν 68χρονο



Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι αγωνιώδεις προσπάθειες του Λιμενικού για τη διάσωση ενός 68χρονου μοναχού από το Άγιον Όρος.

O Γέροντας, μαζί με άλλους δύο μοναχούς, όλοι τους από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή της Δάφνης. Υπό άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, η βάρκα ανετράπη, με αποτέλεσμα οι τρεις μοναχοί να βρεθούν στη θάλασα.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι περισυνέλεξαν τους δύο μοναχούς και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν τον τρίτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διασωθέντες, ηλικίας 49 και 60 χρόνων, είναι καλά στην υγεία τους, τελούν, όμως, υπό κατάσταση σοκ.

Στην επιχείρηση διάσωσης συνδράμουν και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Το agioritikovima επικοινώνησε με τον διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αρίστο Κασμίρογλου, ο οποίος επιβεβαίωσε το συμβάν, υπογραμμίζοντας ότι -μέχρι στιγμής- δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο. "Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς συνέβη. Αγνοείται ένας μοναχός. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στις έρευνες βατραχάνθρωποι του Λιμενικού.