Τρίτη 31 Μαΐου 2016 -
Μερική συννεφιά

32 °C

Σήμερα, 31. Μαΐου 2016

Κοινωνια

Χρόνης Μίσσιος: "Τα κόμματα δεν διακονούν την κοινωνία, δεν την απελευθερώνουν, επιβλήθηκαν στην κοινωνία και την δολοφονούν"

«Τα κόμματα μας τελείωσαν, Μιχάλη. Χωρίστηκαν κι αυτά σε κεφάλι και κορμί, σε αρχηγούς και οπαδούς. Μόνο όσοι γουστάρουν να ασκούν εξουσία και να εξουσιάζονται, όσοι νοιώθουν μοναξιά και ανασφάλεια, ανήκουν πλέον στα κόμματα, από κοινωνικές εκφράσεις έγιναν κοινωνικά εκτοπλάσματα.

Κουμουτσάκος: Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε, «Η απόπειρα αποπροσανατολισμού που επιχείρησε η κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης απέτυχε» .

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: 170 χρόνια προσφοράς στην έρευνα και την κοινωνία

Στις 26 Ιουνίου του 1842, στις οκτώ το πρωί, ήταν ορατή από την Ελλάδα η ολική έκλειψη ηλίου. Η βασιλική οικογένεια με την πολυάριθμη συνοδεία της ανέβηκε στον Λόφο των Νυμφών. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το νεοσύστατο ελληνικό κράτος.

Δημοσκόπηση μήνυμα: Στο 3,8% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο 3,8% είναι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, η Alco αναφέρει ότι στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%. Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%.

Συγκλονίζει η επιστολή δασκάλας από τη Λέσβο - " Υποστήριξη όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες"

Συγκινεί και ταυτόχρονα αφυπνίζει το κείμενο στο Facebook της Αφροδίτης Βάτη Μαριόλα, δασκάλας στο επάγγελμα, μέσα από το οποίο ακουμπά με σεβασμό πάνω στο προσφυγικό ζήτημα και παραθέτει τις επιπτώσεις του στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας  του νησιού.  
 
Ολόκληρο το κείμενο της Αφροδίτης Βάτη Μαριόλα έχει ως εξής: 
 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κοινωνία στο δρόμο, ο Τσίπρας στη Μέρκελ, τα ΜΑΤ στη Βουλή

Τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του ασφαλιστικού σχολίασε μέσω Twitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε προηγουμένως καλέσει με ανάρτησή της όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά του «κοινωνιοκτόνου» νομοσχεδίου, με το σύνθημα «Οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς!».