Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 -
Μέτριο

17 °C

Σήμερα, 25. Νοεμβρίου 2015

Κοινωνια

Βουκουρέστι: Διαδήλωσαν ζητώντας αλλαγές σε βάθος μετά την τραγωδία στη ντισκοτέκ

Τελευταία τροποποίηση στις 9 Νοεμβρίου, 2015 - 09:02

Μεγάλες αλλαγές στη ρουμανική κοινωνία ζήτησαν οι διαδηλωτές που συγκεντώθηκαν για έκτη συνεχή ημέρα στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην πολιτική τάξη, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανευθυνότητα, μετά την τραγωδία στην ντισκοτέκ Colectiv. 

Σήμερα βρέθηκε εκεί και ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Ιοάνις, ο οποίος αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τους διαδηλωτές.

Δύσκολη η επόμενη εβδομάδα: Κινητοποιήσεων συνέχεια

Τελευταία τροποποίηση στις 30 Οκτωβρίου, 2015 - 13:35

Εβδομάδα κινητοποιήσεων από φορείς και συνδικάτα θα είναι η επόμενη.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, μαθητές, καθηγητές και γονείς διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην παιδεία. Εχουν προγραμματίσει συναυλία στις 10 και συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια  για τη χρηματοδότηση και τα λειτουργικά κενά.

Επίσης την ίδια μέρα έχει κηρύξει στάση εργασίας η ΟΛΜΕ από τις 11 έως τις 14:00.

Ρήγας: Θέλουμε το κόμμα να είναι η φωνή της κοινωνίας

Τελευταία τροποποίηση στις 26 Οκτωβρίου, 2015 - 07:35

«Θέλουμε το κόμμα να είναι η φωνή της κοινωνίας προς την κυβέρνηση για να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις», δήλωσε σήμερα από την Κομοτηνή, τρίτο σταθμό της περιοδείας του μετά την Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Ποιος είν' αυτός ο ΙΚΑς;

Τελευταία τροποποίηση στις 20 Οκτωβρίου, 2015 - 07:49

Πολύ καλή και επίκαιρη η ερώτηση του Κώστα Χατζηχρήστου που έκανε σαν«Ζήκος» όταν έδινε ρέστα στην ταινία «Της κακομοίρας» του 1963(Σκηνοθεσία & σενάριο: Ντίνος Κατσουρίδης), και από ότι φαίνεται αυτός ο ΙΚΑς μας ταλαιπωρούσε από εκείνη την εποχή. Κάνοντας μάλιστα μια πρόσφατη επίσκεψη σε Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ διαπίστωσα με μειδίαμα ότι δεν έχουν αλλάξει και πάρα πολλά από τότε.

Αρχαιοελληνικός πολιτισμός:Το σύμβολο της ανθρώπινης πολιτιστικής αθανασίας

Τελευταία τροποποίηση στις 18 Οκτωβρίου, 2015 - 18:00

Ο διαπρεπής βιολιστής, Λεωνίδας Καβάκος, παίζει Μπετόβεν στο Μέγαρο με μαέστρο τον Ζούμπιν Μέτα.Σε μια συνέντευξη στην οποία γίνεται εκφραστικός σε κάθε λέξη του...

Συντάκτης:Ματούλα Κουστένη

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο ανοιχτός στην κοινωνία

Τελευταία τροποποίηση στις 12 Οκτωβρίου, 2015 - 12:44

Την Αριστερά του 21ου αιώνα περιγράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα πιο συνεκτικός κ εξίσου δημοκρατικός. Πρέπει να γίνει πιο μαζικός, πιο ανοιχτός στην κοινωνία. Η Αριστερά του 21ου αιώνα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.