Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016 -
Μερική συννεφιά

10 °C

Σήμερα, 8. Φεβρουαρίου 2016

Κοινωνια

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κοινωνία στο δρόμο, ο Τσίπρας στη Μέρκελ, τα ΜΑΤ στη Βουλή

Τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του ασφαλιστικού σχολίασε μέσω Twitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε προηγουμένως καλέσει με ανάρτησή της όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά του «κοινωνιοκτόνου» νομοσχεδίου, με το σύνθημα «Οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς!».

Κοινωνία εναντίον κυβέρνησης

Ο πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις κοινωνικές ομάδες έχει φτάσει στον υπέρτατο βαθμό.  Οι Έλληνες αρχίζουν να αντιδρούν στις  σαρωτικές αλλαγές που φέρνει το ασφαλιστικό έστω και στο παραπέντε.
 
Σύντομα το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή αλλά το Μέγαρο Μαξίμου αδυνατεί να βρει συμμάχους.
 

Γ. Βρούτσης: Η κυβέρνηση χαλάει την ελληνική κοινωνία

«Η κυβέρνηση χαλάει την ελληνική κοινωνία και δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Βουκουρέστι: Διαδήλωσαν ζητώντας αλλαγές σε βάθος μετά την τραγωδία στη ντισκοτέκ

Μεγάλες αλλαγές στη ρουμανική κοινωνία ζήτησαν οι διαδηλωτές που συγκεντώθηκαν για έκτη συνεχή ημέρα στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην πολιτική τάξη, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανευθυνότητα, μετά την τραγωδία στην ντισκοτέκ Colectiv. 

Δύσκολη η επόμενη εβδομάδα: Κινητοποιήσεων συνέχεια

Εβδομάδα κινητοποιήσεων από φορείς και συνδικάτα θα είναι η επόμενη.

Αναλυτικά:

Ρήγας: Θέλουμε το κόμμα να είναι η φωνή της κοινωνίας

«Θέλουμε το κόμμα να είναι η φωνή της κοινωνίας προς την κυβέρνηση για να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις», δήλωσε σήμερα από την Κομοτηνή, τρίτο σταθμό της περιοδείας του μετά την Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.