Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

κοιλιοκακη



Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές για τη γλουτένη

Ενημέρωση στους καταναλωτές σχετικά με την γλουτένη παρέχει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η γλουτένη είναι ένα πρωτεϊνικό συστατικό που βρίσκεται σε δημητριακά όπως το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι, η βρώμη, το καμούτ, και προϊόντα που παράγονται από αυτά.



Κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη: Τα συμπτώματα σε ενήλικες και παιδιά

Η κοιλιοκάκη είναι μια ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού στην κατανάλωση γλουτένης, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
 


Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης: Τα συμπτώματα

Η 16η Μαΐου έχει θεσπιστεί εδώ και χρόνια ως Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης.
 

Είναι μια ευκαιρία να ενημερωθεί το κοινό από τους αρμόδιους φορείς και γνώστες, σχετικά με την κοιλιοκάκη και την ευαισθησία στην γλουτένη, κυρίως μέσω της αναγνώρισης των συμπτωμάτων της ασθένειας τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά.



Ενας κοινός ιός μπορεί να πυροδοτήσει τη δυσανεξία στη γλουτένη και την κοιλιοκάκη

Η μόλυνση ενός ανθρώπου με ρεοϊό, έναν κοινό και κατά τα άλλα αβλαβή ιό, μπορεί να πυροδοτήσει τη δυσανεξία του οργανισμού στη γλουτένη, οδηγώντας έτσι στην εμφάνιση κοιλιοκάκης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.



Κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη: Πώς θα αλλάξετε διά βίου τη διατροφή σας

Κοιλιοκάκη, ονομάζεται η αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει μορφολογικά τις λάχνες (τοιχώματα) του λεπτού εντέρου και αποδίδεται στη δυσανεξία που παρουσιάζει ο οργανισμός στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη σίκαλη και στη βρόμη.



Η λύση για τη Κοιλιοκάκη & δυσανεξία στη γλουτένη είναι η αλλαγή διατροφης!

Κοιλιοκάκη ονομάζεται η αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει μορφολογικά τις λάχνες (τοιχώματα) του λεπτού εντέρου και αποδίδεται στη δυσανεξία που παρουσιάζει ο οργανισμός στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη σίκαλη και στη βρόμη.