Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

καταυλισμός προσφύγων



Διέλυσαν καταυλισμό προσφύγων στη Ρώμη με εντολή Σαλβίνι (φωτογραφίες+βίντεο)

Περίπου 200 άνθρωποι ζούσαν στον καταυλισμό της οργάνωσης αρωγής Baobab Experience sth Ρώμη, κυρίως μετανάστες, αλλά και άστεγοι και Ρομά.

Αλλά εδώ και λίγες ώρες έχουν μείνει στην κυριολεξία στο δρόμο, αφού με εντολή του υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας ο καταυλισμός -ένας από τους γνωστότερους στην Αιώνια Πόλη- διαλύθηκε.



20 νεκροί σε καταυλισμό προσφύγων

20 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής εναντίον ενός καταυλισμού εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Τάιζ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ και αυτόπτες μάρτυρες.



Δύο νεκροί από την τροφική δηλητηρίαση σε καταυλισμό προσφύγων

Δύο άνθρωποι πέθαναν και εκατοντάδες άλλοι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία έπειτα από μαζική τροφική δηλητηρίαση σε καταυλισμό εκτοπισμένων ανατολικά της Μοσούλης, ανακοίνωσαν σήμερα ιρανικοί αξιωματούχοι.



Γαλλία: «Χάθηκαν» 600 άτομα μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων

Το απόλυτο χάος επικρατεί στις γαλλικές αρχές μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό προσφύγων Γκραντ Σαντ, στην περιοχή της Δουνκέρκης. Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε, έχουν χαθεί τα ίχνη τουλάχιστον 600 ατόμων, η τύχη των οποίων αγνοείται.



Νιγηρία: Βομβαρδισμός σε καταυλισμό προσφύγων-τουλάχιστον 70 οι νεκροί

Τουλάχιστον 70 άμαχοι έπεσαν νεκροί από βομβαρδισμό της νιγηριανής πολεμικής αεροπορίας σε καταυλισμό προσφύγων, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.
 
Ο προσφυγικός καταυλισμός βρίσκεται στη Ραν, στη βορειοανατολική Νιγηρία.
 


Χωρίς ρεύμα και νερό ο καταυλισμός προσφύγων στη Χίο

Χωρίς ρεύμα και κατά συνέπεια, χωρίς νερό, παραμένει εδώ και περίπου μία εβδομάδα ο καταυλισμός προσφύγων στη Σούδα της Χίου, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ παραπέμπει στον Δήμο Χίου για την πληρωμή του ρεύματος του καταυλισμού, ποσό που μπορεί να ξεπερνά τις 10.000 ευρώ το μήνα.