Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

καρδιοπάθεια



Ρεκόρ Γκίνες για 57χρονο Ολλανδό γιατί έχει επιζήσει τα περισσότερα χρόνια μετά από μεταμόσχευση καρδιάς

Τέσσερις δεκαετίες αφότου διαγνώστηκε με ένα σοβαρό καρδιακό νόσημα και οι γιατροί του έδιναν έξι μήνες ζωής, ο Μπερτ Γιάνσεν σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως ο ασθενής που έχει επιζήσει περισσότερα χρόνια έπειτα από μεταμόσχευση καρδιάς.



Πόνος στο στήθος δεξιά: Ποιους σοβαρούς κινδύνους κρύβει

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό, όταν έχετε πόνο στο στήθος είναι ότι συνδέεται με κάποια καρδιακή προσβολή.

Αναμφίβολα, κάθε πόνος στο στήθος είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθεί, αλλά ακόμα κι έτσι, δεν θα πρέπει τον θεωρείτε συνώνυμο με τα καρδιακά προβλήματα.



Ο γάμος φαίνεται να προστατεύει από την εμφάνιση καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού

Ο γάμος φαίνεται να προστατεύει από την εμφάνιση καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική μελέτη. Οι ανύπαντροι, οι διαζευγμένοι και οι χήροι έχουν μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα γι' αυτό το λόγο.



Αλκοόλ: Σε ποια ποσότητα αυξάνει τον κίνδυνο περιοδοντίτιδας, καρκίνου, καρδιοπάθειας

Ο αντίκτυπος της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στην υγεία, ιδίως στο συκώτι, είναι γνωστός και τεκμηριώνεται από δεκάδες επιστημονικές μελέτες.



Σπάνιο περιστατικό καρδιοπάθειας σε νεογνό στο Ωνάσειο

Ένα πολύ σπάνιο περιστατικό συγγενούς καρδιοπάθειας σε νεογνό βάρους 1.700 γραμμαρίων αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά με επιτυχία στο Ωνάσειο.

Η σπανιότητα του περιστατικού έγκειται στο γεγονός ότι είναι το πρώτο νεογνό αυτού του βάρους με τη συγκεκριμένη πάθηση που αντιμετωπίζεται χειρουργικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Βρήκαν πώς το χρόνιο στρες αυξάνει τον κίνδυνο για έφραγμα και εγκεφαλικό

Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες προβληματίζονταν για το πώς, ακριβώς, το χρόνιο στρες οδηγούσε σε καρδιαγγειακά προβλήματα.