Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

ιωσεις



Βέλγιο: Εντοπίστηκαν κουνούπια τίγρης – Εξαπλώνονται ραγδαία

Λόγω της κλιματικής αλλαγής το κουνούπι τίγρης εξαπλώνεται στην βόρεια Ευρώπη και δη στο Βέλγιο.

Πέρσι το κουνούπι τίγρης εντοπίστηκε σε 25 τοποθεσίες, ενώ για πρώτη φορά το κουνούπι αυτό εντοπίστηκε στις Βρυξέλλες και τη Βαλλονία του Βελγίου.



Ψαλτοπούλου για κορονοϊό: Φτάσαμε τους 60 νεκρούς την εβδομάδα – Τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής JN.1

Για τους εξήντα νεκρούς που θρηνούμε από κορονοϊό κάθε εβδομάδα, την παραλλαγή JN.1 που δείχνει απειλητική για τη δημόσια υγεία και τη σημασία των εμβολίων μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. Παράλληλα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠA καλεί τον κόσμο να προσέχει περισσότερο τις ημέρες των εορτών.



ΠΟΥ: Χτυπάει «καμπανάκι» για τις επιδημίες άνθρακα – Πάνω από 1.100 κρούσματα σε 5 χώρες

Κρούσματα άνθρακα έχουν σημειωθεί σε τουλάχιστον 5 χώρες, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα, καθώς προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΟΥ αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.166 ύποπτα και 37 επιβεβαιωμένα περιστατικά άνθρακα, καθώς και 20 θάνατοι.



Αυτά είναι τα μέτρα που πρέπει να πάρετε για να περιορίσετε τον κίνδυνο της ίωσης

Για να περιορίσετε τον κίνδυνο της ίωσης θα πρέπει να λάβετε κάποια προληπτικά μέτρα.

Η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα περιορίσετε αισθητά τον κίνδυνο των ιώσεων:



Μεγάλη προσοχή στις ιώσεις – Πώς να προφυλαχθείτε

Οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει να ταλαιπωρούν πολλούς πολίτες τις τελευταίες ημέρες. Έξαρση την εβδομάδα που διανύουμε φοβούνται οι ειδικοί λόγω μιας σειράς παραγόντων. Πώς να προφυλαχθείτε για να μην... τρέχετε. Δεν... βοηθά και ο καιρός με τον "Τηλέμαχο" να σαρώνει τη χώρα.



Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα

Χαμηλή παραμένει η κυκλοφορία των ιών της γρίπης στη χώρα μας.

 

Σε αντίθεση με την έξαρση που παρατηρείται με άλλες ιώσεις όπως του γαστρεντερικού αλλά και του αναπνευστικού, οι ιοί της γρίπης δεν έχουν έντονη δραστηριότητα, όπως αυτό αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία.