28
Ιανουαρίου
2014
- 22:45
Τελευταία τροποποίηση στις 24 Μαρτίου, 2016 - 22:55
«Ο Σαρκοζί έχει νοητική αναπηρία... χάρη σε μένα ανήλθε στην προεδρία», ακούγεται να λέει ο Καντάφι στο ντοκουμέντο, το οποίο θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το γαλλικό κανάλι France 3, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας.
Ενα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι ακούγεται για πρώτη φορά να υποστηρίζει ότι τα χρηματοδότησε την καμπάνια του πρώην προέδρου το 2007 βάζει φωτιά στον Σαρκοζί ο οποίος βάζει πλώρη για τις προεδρικές εκλογές.
Το Μάρτιο του 2011, έξι μήνες πριν από τον θάνατό του, ο δικτάτορας της Λιβύης είχε αποκαλύψει στη δημοσιογράφο της Figaro, Ντελφίν Μινουί, ότι την άνοδό του στην εξουσία ο Σαρκοζί την οφείλει στην οικονομική ενίσχυση που του παρείχε.