Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ο Μπάιντεν προεξοφλεί ότι ο Τραμπ «δεν θα αποδεχθεί» το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου

Ο Τζο Μπάιντεν, που εμφανίστηκε βέβαιος πως θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, προεξόφλησε χθες Τετάρτη πως ο προκάτοχός του στην προεδρία και εκ νέου αντίπαλός του στην αναμέτρηση, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θα αποδεχθεί» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπως ακριβώς έκανε αφού τον νίκησε ο Δημοκρατικός το 2020.



Λονδίνο: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ - Σήμανε συναγερμός για φωτιά

Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού για φωτιά με τους επιβάτες να απομακρύνονται από τον νότιο τερματικό σταθμό εν μέσω φόβων ότι οι καθυστερήσεις των πτήσεων είναι «αναπόφευκτες».



O Μπάιντεν απειλεί να αναστείλει τις παραδόσεις ορισμένων όπλων στο Ισραήλ αν εξαπολυθεί χερσαία επίθεση στη Ράφα

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε χθες Τετάρτη ότι «δεν θα παραδώσει» κάποια όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, του οποίου οι ΗΠΑ είναι ο βασικός σύμμαχος και προμηθευτής στρατιωτικού υλικού, ειδικά «οβίδες του πυροβολικού», αν οι δυνάμεις του προχωρήσουν σε ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα - διάβημα χωρίς προηγούμενο από πλευράς Ουάσιγκτον.



Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Μονή της Χώρας: Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να σεβαστεί την ποικιλόμορφη ιστορία της

Με τη πάγια αμερικανική θέση που καλεί την κυβέρνηση της Τουρκίας να διασφαλίσει τη προσβασιμότητα στα μνημεία διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων που μετατρέπονται σε τζαμιά αντέδρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη μετατροπή της ιστορικής Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.



Άλλα 9 πτώματα εντοπίστηκαν στο βόρειο Μεξικό όπου η βία κλιμακώνεται

Εννιά πτώματα εντοπίστηκαν χθες Τετάρτη στην πόλη Μορέλος, στο βόρειο Μεξικό, την επομένη του εντοπισμού άλλων εννέα στη Φρεσνίγιο, γειτονική πόλη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η πολιτεία Σακατέκας, στο κεντρικό-βόρειο Μεξικό, είναι αντιμέτωπη με κλιμάκωση της βίας μετά την πρόσφατη σύλληψη φερόμενων ως κακοποιών.



Ράμα: Η επίσκεψή μου δεν σχετίζεται με εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας

Στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα αναφέρεται σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, δηλώνοντας έκπληκτος από τις αντιδράσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης.