Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Δανός ΥΠΕΞ: «Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα F-16 μας για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος»

Ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών, Lars Lokke Rasmussen, δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα F-16 που παρέχονται από τη Δανία για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος, τονίζοντας ότι αυτό είναι εντός των κανόνων πολέμου.



Πεσκόφ: «Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει την Ουκρανία με όλα τα δυνατά μέσα για να συνεχίσει τη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι «ενθαρρύνει» την Ουκρανία «με όλα τα δυνατά μέσα» για να συνεχίσει τη σύγκρουση εναντίον του ρωσικού Στρατού.



Επίθεση Κίνας σε Ταϊβάν: «Σε μία ώρα έχει καταληφθεί όλο το νησί» λέει εμπειρογνώμονας

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που προέβλεψε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτιμά ότι η Κίνα θα μπορούσε να εισβάλλει στην Ταϊβάν μέσα σε μία ώρα, προξενώντας καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.



ΝΑΤΟ – Ουκρανία: Η Ατλαντική Συμμαχία συνέρχεται στην Πράγα για το θέμα της χρήσης των δυτικών όπλων από το Κίεβο

Η Ατλαντική Συμμαχία συνέρχεται σήμερα και αύριο στην Πράγα σε άτυπη σύνοδο υπό την πίεση ορισμένων εκ των μελών της, ανάμεσά τους και η Γαλλία, που θέλουν να δοθεί πλέον η δυνατότητα στην Ουκρανία να πλήττει το ρωσικό έδαφος με όπλα που έχουν δοθεί στο Κίεβο από τους νατοϊκούς συμμάχους.



Ουκρανία: Αυξάνεται η εμπλοκή μισθοφόρων από δυτικούς Στρατούς

Η παρουσία δυτικών μισθοφόρων στην ουκρανική σύγκρουση αυξάνεται συεχώς, με την εξουδετέρωση ενός Νορβηγού μισθοφόρου αυτή τη φορά από τις ρωσικές δυνάμεις κατά μιας επίθεσης σε ουκρανικά οχυρώματα.



ΗΠΑ: Ανησυχία για τις ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά αντιβαλλιστικά ραντάρ

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζει ανησυχίες για τις πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά αντιβαλλιστικά ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επικίνδυνη απάντηση από τη Μόσχα.