Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2026 -

Κόσμος



Υεμένη: Πάνω από 80 νεκροί από συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων και Χούθι

Περισσότεροι από 80 μαχητές σκοτώθηκαν στην Υεμένη την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, σε συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Χούθι, όπως δήλωσαν σήμερα πηγές από τα δύο στρατόπεδα.

Οι βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν χθεςέπειτα από χερσαία επίθεση που εξαπέλυσαν οι Χούθι, εκτοξεύοντας παράλληλα ρουκέτες και drones στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας και στην περιοχή της Ταΐζ.



Τραγωδία στο Νεπάλ: 1.287 οι νεκροί και 5.000 οι αγνοούμενοι. Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες μέσα σε υπόγεια σήραγγα

Η καταστροφική κατολίσθηση και πλημμύρα στις 26 Αυγούστου στο Νεπάλ, στα σύνορα με την Κίνα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.287 ανθρώπους, με τον αριθμό των αγνοουμένων να έχει εκτοξευθεί σε 5.083, ανάμεσά τους 583 ξένοι υπήκοοι, σύμφωνα με έναν νέο προσωρινό απολογισμό που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Αρχή Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.



Ο ΟΗΕ θα ψηφίσει για νέο παγκόσμιο χάρτη που απεικονίζει την πραγματική κλίμακα της Αφρικής

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρόκειται να ψηφίσει, επί ενός ψηφίσματος που ξεκίνησε το Τόγκο, το οποίο ζητά την εγκατάλειψη του παραδοσιακού χάρτη Mercator – ο οποίος συρρικνώνει το μέγεθος της Αφρικής και υπερβάλλει τις βόρειες χερσαίες μάζες – υπέρ ενός χάρτη που αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια το πραγματικό μέγεθος των χωρών.



Γερμανία: Οι εκλογές στο κρατίδιο της Σαξονίας δίνουν ελπίδες στη Μόσχα και ανησυχούν το Κίεβο

Καθώς οι ψηφοφόροι πηγαίνουν την Κυριακή στις κάλπες στο ανατολικό γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, παρατηρητές στη Ρωσία και την Ουκρανία παρακολουθούν από κοντά – και ελπίζουν σε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα για την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).



Η Βρετανία απαντά σε Τραμπ και Χαβιέρ Μιλέι: «Τα νησιά Φώκλαντ είναι βρετανικά. Είμαστε απόλυτοι και ακλόνητοι»

Τα νησιά Φώκλαντ «είναι βρετανικά» και «η δέσμευσή μας» έναντι αυτών «είναι απόλυτη και ακλόνητη», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Γουές Στρίτινγκ.



Επικεφαλής Rosneft: Η Κίνα κάνει κουμάντο στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και όχι ο ΟΠΕΚ

Ο Ίγκορ Σέτσιν, επικεφαλής της πετρελαιοπαραγωγού εταιρείας με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, δήλωσε πως η Κίνα, και όχι ο ΟΠΕΚ, έχει σταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου μειώνοντας τις εισαγωγές αργού κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα φέτος.