Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Στο Ισραήλ, ειρηνιστές προστάτευσαν οχηματοπομπή με βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας

Ομάδα ισραηλινών ειρηνιστών προσπάθησε χθες Κυριακή να προστατεύσει οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια προοριζόμενη για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να μην υποστεί επίθεση όπως άλλες τις τελευταίες ημέρες, διαπίστωσε ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.



Αναβλήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου της Σ. Αραβίας στην Ιαπωνία, «εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του»

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπας διάδοχος, πρωθυπουργός και de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, ανέβαλε προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα επίσημη επίσκεψή του στην Ιαπωνία, «εξαιτίας της κατάστασης της υγείας» του πατέρα του βασιλιά Σαλμάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιμάσα Χαγιάσι.



Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ ενημέρωσε τον Νετανιάχου για τη «δυνατότητα» συμφωνίας με τη Σ. Αραβία

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου χθες Κυριακή, στη «δυνατότητα» που «προσφέρεται» πλέον να κλειστεί συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε η προεδρία των ΗΠΑ.



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραΐσι – Φόβοι για περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν σήμερα (20/5) το πρωί τον θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στο χθεσινόδυστύχημα του ελικοπτέρου τους στο βορειοδυτικό Ιράν.



Πόσο κοστίζει ένα κομμάτι από τη ζωή του Schumacher -Το απίστευτο ποσό που δαπανήθηκε

Το φράγμα των 4 εκατομμυρίων ευρώ έσπασε η αξία της συλλογής ρολογιών του Michael Schumacher σε δημοπρασία, η οποία πραγματοποιήθηκε μετ’ εμποδίων εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης.



Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 79.476 έχουν τραυματιστεί κατά τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ασκεί την εξουσία στη Γάζα.