Τετάρτη 06 Μαΐου 2026 -

Κόσμος



Ο πρόεδρος Τραμπ γυμνάζεται το πολύ ένα λεπτό την ημέρα και σκορπά γέλια. Βίντεο

Με μια δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την επαναφορά του Προεδρικού Βραβείου Φυσικής Κατάστασης, προκαλώντας γέλιο στους παρευρισκόμενους, όταν αστειεύτηκε ότι ο ίδιος ασκείται λιγότερο από ένα λεπτό την ημέρα, αν είναι τυχερός, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την προτίμησή του στα αμαξίδια του γκολφ.



Μεγάλη φωτιά σε υπό κατασκευή ουρανοξύστη στο Ντουμπάι. Βίντεο

Το πρωί ξέσπασε φωτιά σε υπό κατασκευή ουρανοξύστη στο Ντουμπάι και συγκεκριμένα στην περιοχή της Dubai Marina.

Η φωτιά ξέσπασε στο κτίριο The Residences, Al Habtoor Grand, μία κατασκευή 50 ορόφων που βρίσκεται κοντά στο νέο Dubai Harbour και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2027.



Νότια Κορέα: Νεκρός εντοπίστηκς ο δικαστής που καταδίκασε με τη βαρύτερη ποινή κάθειρξης την πρώην πρώτη κυρία της χώρας

Νεκρός βρέθηκε σήμερα ο δικαστής που την περασμένη εβδομάδα είχε υπερδιπλασιάσει την ποινή κάθειρξης της πρώην πρώτης κυρίας της Νότιας Κορέας Κιμ Κέον Χε σε δεύτερο βαθμό.



Ρωσία: Φυλακίστηκαν δύο Ρώσοι επιστήμονες που ανέπτυξαν ουκρανικούς πυραύλους. Βίντεο

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε δύο Ρώσους επιστήμονες που κατηγορούνται για συνεργασία με τις ουκρανικές δυνάμεις, με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη πυραύλων για το Κίεβο.

Οι δύο Ρώσοι επιστήμονες καταδικάστηκαν σε 12,5 χρόνια κάθειρξης για προδοσία, σε υπόθεση που σχετίζεται με έρευνες πάνω σε υπερηχητική τεχνολογία, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία.



Ισραήλ: Με την Πολεμική Αεροπορία «θα απαντήσουμε» σε κάθε επίθεση του Ιράν

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να αναπτύξει «όλη την Πολεμική του Αεροπορία» εναντίον του Ιράν «εάν χρειαστεί», απείλησε την Τρίτη (5/5) ο νέος διοικητής της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, Ομέρ Τίσλερ, στην τελετή ορκωμοσίας του, σύμφωνα με το AFP.



Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ιράν και Κίνας: «Θέλουμε δίκαιη και συνολική συμφωνία με τις ΗΠΑ»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι, δήλωσε ότι «επιδιώκουμε αποκλειστικά μια δίκαιη και συνολική συμφωνία με τις ΗΠΑ».

«Θα αποδεχθούμε μόνο μια δίκαιη και συνολική συμφωνία», ανέφερε ο Αραγτσί κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας.