Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παράδοση βομβών στο Ισραήλ εξαιτίας των «ανησυχιών» τους για τη Ράφα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ διότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε χθες Τρίτη αμερικανός αξιωματούχος.



Ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζει το πεδίο για την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης ασφαλείας στην Αϊτή

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως άρχισε να αναπτύσσει στην Αϊτή πρόδρομα στοιχεία ενόψει της άφιξης πολυεθνικής δύναμης ασφαλείας υπό την ηγεσία της Κένυας στη φτωχή χώρα της Καραϊβικής, την οποία λυμαίνονται συμμορίες και η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.



Στους 7 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στη Νότια Αφρική

Σωστικά συνεργεία ενέτειναν χθες Τρίτη τις προσπάθειές τους για να βρουν και να βγάλουν δεκάδες εργάτες παγιδευμένους στα συντρίμμια κτιρίου υπό ανέγερση που κατέρρευσε τη Δευτέρα στην Τζορτζ, στα παράλια της Νότιας Αφρικής, προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό των αρχών.



Ο πρόεδρος της Ρουμανίας δηλώνει ανοικτός στην αποστολή συστήματος Patriot στην Ουκρανία

Ο ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις δήλωσε χθες Τρίτη ανοικτός στη συζήτηση για την αποστολή αμερικανικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία, μετά τις παραινέσεις της Γερμανίας σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO να διαθέσουν περισσότερα τέτοια μέσα στο Κίεβο.



Διπλές εκλογές σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία

Διεξάγονται σήμερα Τετάρτη (08/05) βουλευτικές εκλογές, όπως και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, από τις οποίες αναμένεται να προκύψει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE οδεύει προς μία μεγάλη "διπλή" εκλογική νίκη.



Το 30% της ενέργειας που παρήχθη παγκοσμίως προήλθε από ανανεώσιμες πηγές το 2023

Για πρώτη φορά, η συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα, ξεπέρασε το επίπεδο του 30%, τονίζει έκθεση του κέντρου έρευνας για ενεργειακά θέματα Ember που δόθηκε στη δημοσιότητα.