Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ο Μπλίνκεν δεν είναι σίγουρος αν ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να δεχτεί συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σ. Αραβία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν παραδέχθηκε χθες Τρίτη πως δεν είναι σίγουρος για το εάν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς για να συναφθεί συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία.



Η ενιαία αγορά στην τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

«Η μεγαλύτερη μηχανή παραγωγικότητας που έχουμε είναι η ίδια η ενιαία αγορά, επομένως πρέπει να την εμβαθύνουμε και να τη διευρύνουμε και αυτό δεν είναι μόνο νέοι κανόνες, αλλά και επιβολή και εφαρμογή των υφιστάμενων» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν και υποψήφια του ΕΛΚ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής, που πραγματοπ



Νέος Πρόεδρος του Βιετνάμ ο Το Λαμ, μέχρι τώρα υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας

Το βιετναμικό κοινοβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα τον διορισμό του μέχρι τώρα υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας Το Λαμ στο αξίωμα του προέδρου της χώρας, ο οποίος προτάθηκε από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.



Η Κίνα θα συνεχίσει να ενισχύει τις σχέσεις της με το Ιράν, λέει ο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι

Η Κίνα θα συνεχίσει να ενισχύει τη στρατηγική συνεργασία με το Ιράν, να υπερασπίζει τα κοινά συμφέροντα και να επιδίδεται σε εγχειρήματα για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη, δήλωσε σήμερα ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.



Περίπου 100 τουρίστες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τη Νέα Καληδονία

Περίπου εκατό τουρίστες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τη Νέα Καληδονία, γαλλικό αρχιπέλαγος στον Ειρηνικό βυθισμένο εδώ και πάνω από μια εβδομάδα σε πολιτική κρίση και κρίση ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόσωπος του γαλλικού κράτους.



Ρωσία: Επιστήμονας καταδικάστηκε για προδοσία – Κατηγορείται ότι διαβίβασε απόρρητα δεδομένα σε ξένη δύναμη

Ποινή κάθειρξης 14 ετών επιβλήθηκε σήμερα σε 77χρονο Ρώσο επιστήμονα, τον Ανατόλι Μασλόφ, ο οποίος κατηγορείται για «προδοσία» επειδή, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, διαβίβασε απόρρητα δεδομένα σε μια ξένη δύναμη.