Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Οι μαθητές στην Ουκρανία μαθαίνουν να χειρίζονται όπλα

Να χειρίζονται όπλα μαθαίνουν οι μαθητές στην Ουκρανία. Η στρατιωτική εκπαίδευση των ανήλικων είχε καταργηθεί τα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά επανήλθε μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.



Reuters: «Ο Β.Πούτιν προτείνει ειρήνευση με τον όρο να αναγνωριστούν από Ουκρανία-Δύση ως “ρωσικά” τα εδάφη που καταλήφθηκαν το 2014-2024»

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να διαπραγματευθεί μια κατάπαυση πυρός, με την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία και την Δύση θα αναγνωρίσουν τα εδάφη που έχουν καταληφθεί την δεκαετία 2014-2024, ως «ρωσικά».



Όρμπαν: «Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την πορεία που ακολουθεί η Ευρώπη όσον αφορά τις σχέσεις της με τη Ρωσία.



Μαγιόρκα: Το εστιατόριο κατέρρευσε λόγω του «υπερβολικού βάρους»

Τη μάχη με τα συντρίμμια δίνουν οι διασώστες μετά από την κατάρρευση διώροφου εστιατορίου στην  Μαγιόρκα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν 21.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια στον χώρο του Medusa Beach Club, ενός παραλιακού εστιατορίου σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της περιφερειακής πρωτεύουσας Πάλμα ντε Μαγιόρκα.



Ρωσία: Διάταγμα Πούτιν για «ειδικές αποζημιώσεις» λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε την Πέμπτη διάταγμα σχετικά με τους ειδικούς μηχανισμούς αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη Ρωσία από τις αμερικανικές κυρώσεις, το οποίο προβλέπει τη δήμευση αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων.



Γάζα: Οι ΗΠΑ προτείνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση Συνοριακής Βοήθειας για τον έλεγχο διέλευσης στη Ράφα

Ο ιστότοπος Sky News Arabia ανέφερε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε συνομιλίες με έναν οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βοηθήσει στο άνοιγμα και τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης της Ράφα στη Γάζα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο που αναμιγνύεται με το θέμα.