Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 -

Κόσμος



Πυροβολισμοί στο Οχάιο – Ένας νεκρός και 26 τραυματίες

Νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Ένας άνδρας σκοτώθηκε και άλλοι 26 τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς που έπεσαν σε δρόμο στο Άκρον του Οχάιο, νωρίς το πρωί της Κυριακής.



Κάρλο Αντσελότι: Ο «Νονός» του Champions League - Τα μυθικά κατορθώματα του «αρχιτέκτονα» της Ρεάλ

Από το 2022 και τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με την Λίβερπουλ (1-0) ο Κάρλο Αντσελότι είχε φτάσει στην απόλυτη κορυφή, όντας ο πολυνίκης προπονητής στην Ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Champions League με 4 κατακτήσεις.



Ο κατάδικος Ντόναλντ Τραμπ, ο «Γενοκτόνος Τζο» και η δύσκολη εκλογική «εξίσωση» του Νοεμβρίου

Πρώτος στην ιστορία πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπθηκε σε ποινική δίκη, πρώτος που κρίθηκε ένοχος και πρώτος που, ων κατάδικος, διεκδικεί την (επαν)εκλογή του στον Λευκό Οίκο.

Οι αρνητικού προσήμου «ιστορικές πρωτιές» έχουν αρχίσει να συνδέονται όλο και πιο στενά με το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ.



Χούθι: Επιτέθηκαν ξανά στο «Αϊζενχάουερ» – Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα drone και δύο πυραύλους

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως χθες Σάββατο κατέρριψαν πάνω από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (UAS) και δυο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους (ASBMs) που εξαπολύθηκαν από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, σε δυο διακριτές επιχειρήσεις.



Τέλος στην κυριαρχία τριών δεκαετιών του κόμματος του Μαντέλα – Τι βγάζουν οι κάλπες στη Ν. Αφρική

Οι Νοτιοαφρικανοί θυμωμένοι με την ανεργία, την ανισότητα και τις ελλείψεις ρεύματος μείωσαν θεαματικά την υποστήριξή τους στο Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) στο 40% στις εκλογές αυτής της εβδομάδας, δίνοντας τέλος στην κυριαρχία τριών δεκαετιών του κόμματος που απελευθέρωσε τη χώρα από το καθεστώς απαρτχάιντ.



Iράν: Την προεδρία της χώρας διεκδικεί πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης που υπόκειται σε αμερικανικές κυρώσεις

Ένας πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στις αμερικανικές κυρώσεις, κατέθεσε σήμερα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στα τέλη Ιουνίου, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.