Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



«Το Ισραήλ δεν είχε ανάμειξη στον θάνατο Ραϊσί» – Η πρώτη ισραηλινή αντίδραση

Το Ισραήλ δεν είχε ανάμειξη στον θάνατο του ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραϊσί, σε συντριβή ελικοπτέρου στην οποία σκοτώθηκαν και μέλη της συνοδείας του, όπως δήλωσε σήμερα ισραηλινός αξιωματούχος στο Reuters.

«Δεν ήμασταν εμείς», δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.



Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο – Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες

Eπίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στη νότια Κίνα με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 10 να τραυματιστούν – μεταξύ τους και μικρά παιδιά.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) στην πόλη Guixi στη νότια επαρχία Τσιανγκσί της Κίνας, ανακοίνωσε η αστυνομία.



Κρεμλίνο: «Τα πυρηνικά γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν με βάση το σχετικό χρονοδιάγραμμα»

Σύμφωνα με δήλωση του Κρεμλίνου τα γυμνάσια που περιλαμβάνουν μη στρατηγικά, πυρηνικά όπλα για τα οποία έχει δώσει εντολή ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιηθούν με βάση «το σχετικό χρονοδιάγραμμα» και αυτό είναι ζήτημα του υπουργείου Άμυνας.



Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από τη μεταφορά των σορών των θυμάτων

Οι πρώτες εικόνες  από την μεταφορά των σορών των επιβατών του ελικοπτέρου που συνετρίβη και στο οποίο έχασαν την ζωή τους ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο Ιρανός ΥΠΕΞ Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν και αξιωματούχοι, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 

«Μεταφέρουν τους μάρτυρες», μεταδίδει συγκεκριμένα το IRNA.



CNN: Εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Σινουάρ για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έβγαλε εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον πόλεμο που ακολούθησε στη Γάζα.



Βόρεια Μακεδονία: Απογοήτευση των ΗΠΑ για το «Μακεδονία» της Σιλιάνοφσκα

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών (της Βόρειας Μακεδονίας) με την Ελλάδα και είναι απογοητευμένες που η πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα Βόρεια Μακεδονία κατά την ορκωμοσία της, δήλωσε την Κυριακή από τα Σκόπια η υφυπουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Δημοσίων Σχέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ελίζαμπεθ 'Αλεν, η οποία πραγματοποιεί τις