Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Χάος στα αμερικάνικα πανεπιστήμια: Η αστυνομία απομακρύνει με τη βία διαδηλωτές – Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Η αμερικάνικη αστυνομία απομάκρυνε βίαια χθες Πέμπτη εκατοντάδες διαδηλωτές από πολλά πανεπιστήμια, διαλύοντας παράλληλα διάφορους καταυλισμούς που είχαν στηθεί, μεταξύ αυτών και στο UCLA της Καλιφόρνια.

Χάος στα αμερικάνικα πανεπιστήμια: Η αστυνομία απομακρύνει με τη βία διαδηλωτές – Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες



Eurovision 2024: Φιλοπαλαιστίνιοι ετοιμάζουν διαδηλώσεις στο Μάλμε – Ισραήλ προς τους επισκέπτες του στη Σουηδία: «Ξανασκεφτείτε το»

Πολιτική χροιά κινδυνεύει να αποκτήσει ο διαγωνισμός της Eurovision 2024 στη Σουηδία. Φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις ετοιμάζονται να διαδηλώσουν έξω από το Μάλμε Αρένα κατά των Ισραηλινών και η σουηδική αστυνομία ετοιμάζεται να τους αποτρέψει.



Συρία: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό – Τραυματίστηκαν οκτώ στρατιωτικοί

Ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί τραυμάτισαν οκτώ Σύρους στρατιωτικούς κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Συρίας σήμερα.



Σουδάν: Επίθεση ενόπλων σε ομάδα της ΔΕΕΣ – Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες

Δυο οδηγοί οι οποίοι εργάζονταν για τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις εργαζόμενοί της τραυματίστηκαν σε επίθεση ενόπλων εναντίον τους χθες Πέμπτη στην πολιτεία Νότιο Νταρφούρ, στο δυτικό Σουδάν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε στη Γενεύη η οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας.



Νότια Βραζιλία: Στους 29 έχουν ανέλθει οι νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας – Εξήντα άτομα συνεχίζουν να αγνοούνται

Τουλάχιστον είκοσι εννέα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη από τις τοπικές αρχές.



Ισραήλ: Νεκρός Ισραηλινός όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινός όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς επιτέθηκε σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου κηρύχθηκε επίσημα νεκρός, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές και οικείοι του.