Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Αλεξάντερ Νόβακ: «Ρωσία και Κίνα θα υπογράψουν συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia-2»

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, ανακοίνωσε πως η Ρωσία και η Κίνα θα υπογράψουν σύμβαση «στο εγγύς μέλλον» για τον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia-2.



ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζονται για κατάρρευση της άμυνας των Ουκρανών

Η Δύση αναγνωρίζοντας την προέλαση των ρωδικών δυνάμεων στα ουκρανικά εδάφη ετοιμάζει συντονισμένη προσπάθεια για να οδηγήσει τον Ζελένσκι σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

 



Λονδίνο: Εκδήλωση στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία για τις Ολυμπιακές αξίες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη

Εκδήλωση στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία για τις Ολυμπιακές αξίες, τα Ολυμπιακά ιδεώδη και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αρχαία Ελλάδα, την αναβίωσή τους το 1896 μέχρι και σήμερα



Ρωσία: Πάνω από 100 ουκρανικά drones υποστηρίζει ότι εξουδετέρωσε τη νύχτα-Στο Μπελγκορόντ νεκρή μητέρα και το παιδί της

Η Ρωσία υποστήριξε ότι στη διάρκεια της περασμένης νύκτας κατέστρεψε ή αναχαίτισε περισσότερα από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στη διάρκεια επιθέσεων που εξαπολύθηκαν εναντίον της νοτιοδυτικής ρωσικής επικράτειας και της προσαρτημένης Κριμαίας.



Τουρκία: Αμνηστία σε φυλακισμένους στρατηγούς για το «μεταμοντέρνο πραξικόπημα» του 1997

Με απόφαση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χορηγείται αμνηστία σε καταδικασθέντες πρωταίτιους του πραξικοπήματος της 28ης Φεβρουαρίου 1997 απόστρατους στρατηγούς, οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται στη φυλακή.



ΟΗΕ για Γάζα: «Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες της Κύπρου»

«Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες της Κύπρου, που υποστηρίζονται από άλλα κράτη μέλη, να διατηρήσει (σε λειτουργία) τον θαλάσσιο διάδρομο ως πρόσθετη οδό για (να παραδίδεται) ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.