Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ερντογάν: Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από ορισμένους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη Γάζα έχουν κλονίσει την πίστη στις ευρωπαϊκές αξίες

Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται από «ορισμένες χώρες και θεσμούς» από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα έχουν «κλονίσει την πίστη» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Βαρουφάκης: Υπέβαλε μήνυση κατά της Γερμανίας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής, καταθέτει μήνυση στα γερμανικά δικαστήρια εναντίον των γερμανικών αρχών, με αφορμή την απαγόρευση της εισόδου του και της πολιτικής του δραστηριότητας στη Γερμανία τον προηγούμενο Απρίλιο, λόγω της διοργάνωσης ενός συνεδρίου για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο.



Ουκρανία: Επίσημη πλέον η αποστρατεία του Βαλέρι Ζαλούζνι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε σήμερα το προεδρικό διάταγμα αποστρατείας για τον Βαλέρι Ζαλούζνι , τον πρώην αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το διάταγμα αναφέρει ότι ο Βαλέρι Ζαλούζνι απολύθηκε «για λόγους υγείας» και διατηρεί το δικαίωμα να φοράει στρατιωτική στολή.



Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Τέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα

Τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον οχήματος στον νότιο Λίβανο, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, την ώρα που το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον του στρατού στο βόρειο Ισραήλ.



Θετικός ο Πούτιν στην απόσυρση δυνάμεων από διάφορες περιοχές της Αρμενίας

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε να αποσύρει ρωσικές δυνάμεις και συνοριοφύλακες από διάφορες περιοχές της Αρμενίας ύστερα από αίτημα του Γερεβάν, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πούτιν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.



Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα, στην ομιλία του για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πως η Ρωσία θα κάνει το παν προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση παγκόσμιων δυνάμεων, όμως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει,

Ο Πούτιν απευθυνόταν σε ρώσους στρατιώτες όλων των βαθμίδων στην Κόκκινη Πλατεία.