Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Στους 24 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ της Νότιας Αφρικής

Αυξήθηκε σήμερα ο απολογισμός των θυμάτων από την κατάρρευση πολυκατοικίας που συνέβη πριν από μία εβδομάδα στη Νότια Αφρική, με 24 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και 28 να αγνοούνται όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.



Οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινά άρματα μάχης, καλυπτόμενα από εντατικά πυρά των ισραηλινών δυνάμεων από αέρος και ξηράς, προήλασαν σήμερα περαιτέρω στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με κατοίκους και μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, ενώ η Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σφυροκοπάται δεχόμενη αεροπορικές επιδρομές.



Η Μόσχα είναι έτοιμη αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία

Αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης η Ρωσία είναι έτοιμη γι’αυτό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. «Είναι δικαίωμά τους–αν επιθυμούν να βρίσκονται επί του πεδίου, να είναι στο πεδίο», είπε ο Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.



Αρκούδα μαζί με τα μικρά της βουτά σε πισίνα σπιτιού

Μια μεγάλη αρκούδα φαίνεται πως ζεστάθηκε και αποφάσισε να ρίξει μια βουτιά σε πισίνα σπιτιού στην Καλιφόρνια. Μάλιστα δεν ήταν μόνη της, αλλά είχε μαζί της και τα μικρά αρκουδάκια της, τα οποία παρακολουθούσαν τη μαμά τους να κολυμπά.



Οι Ρώσοι προελαύνουν στο Χάρκοβο

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στην περιφέρεια του Χάρκοβο ενώ οι Ρώσοι μέσα σε τρεις μέρες έχουν καταλάβει 12 κωμοπόλεις και έκταση 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την νύχτα την κωμόπολη Λουκιάντσι και πλέον έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε «λαβίδα» το Λίπτσι.



Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ επισκέπτεται την Σερβία για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα επισκέπτεται την Σερβία για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην χώρα του τον Φεβρουάριο 2022. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μίλος Βούτσεβιτς, ανακοίνωσε το Βελιγράδι.