Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Νορμανδία: Τουλάχιστον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι νεκροί – Δέχθηκε επίθεση το βαν τους ενώ μετέφεραν κρατούμενο

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην πόλη Εβρέ της Νορμανδίας, στη βόρεια Γαλλία, όταν δέχθηκαν επίθεση ενώ μετέφεραν κρατούμενο με βαν το πρωί της Τρίτης.



Εκτροχιασμός ρωσικής εμπορικής αμαξοστοιχίας έπειτα από ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας και πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου στη νότια ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, καταστρέφοντας εκατοντάδες μέτρα σιδηρογραμμών, έγινε σήμερα γνωστό από ρωσικά μέσα ενημέρωσης.



Ο Μπάιντεν αυξάνει τους δασμούς σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα – Πώς θα απαντήσει το Πεκίνο

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει μια σημαντική αύξηση, ύψους 18 δισ. δολαρίων, των τελωνειακών δασμών που εφαρμόζονται σε κινεζικά προϊόντα, προκειμένου να προστατεύσει αμερικανικές εταιρίες και αμερικανούς εργαζομένους από έναν αθέμιτο, όπως τον χαρακτηρίζει η Ουάσινγκτον, ανταγωνισμό.



Στο Κίεβο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ : «Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή»

Στο Κίεβο μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν την Τρίτη (14/05), την ώρα που η Ουκρανία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.



Πρώτος θάνατος αλλοδαπού εργαζόμενου του ΟΗΕ στη Γάζα

Μέλος υπηρεσίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας όταν όχημα στο οποίο επέβαινε έγινε στόχος πυρών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα χθες Δευτέρα.



5 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται σε τζιχαντιστές

Πέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα στο ανατολικό Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται σε μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πηγές των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.