Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ουγγαρία: Δύο άνθρωποι νεκροί, πέντε αγνοούνται μετά από σύγκρουση σκάφους με κρουαζιερόπλοιο στον ποταμό Δούναβη

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται έπειτα από φερόμενη σύγκρουση μιας βενζινάκατου και ενός κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Δούναβη βόρεια της Βουδαπέστης αργά χθες, ανακοίνωσε σήμερα η ουγγρική αστυνομία.



ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Θρίλερ με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι

Σε «ατύχημα« ενεπλάκη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν  Εμπραχίμ Ραΐσι ενεπλάκη το απόγευμα της Κυριακής (19/05), σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν



Νησί Χασίμα, το φάντασμα στη μέση του Ωκεανού που κάποτε ήταν από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη της Γης



Παράδοξο, αλλά αληθινό: Πωλητήριο σε κομμάτι γης στην Αρκτική που φθάνει στο μέγεθος του… Μανχάταν – Η τιμή του

Πωλείται έναντι 323 εκατ. ευρώ το τελευταίο ιδιωτικό οικόπεδο της Αρκτικής, που βρίσκεται στο Σβάλμπαρντ, σε έναν από τους βορειότερους οικισμούς του κόσμου.



ΟΟΣΑ: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μία 10ετία θα επιφέρει η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μία 10ετία θα επιφέρει η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI), σύμφωνα με εκτίμηση που επικαλείται ο ΟΟΣΑ στην τελευταία έκθεσή του για την ψηφιακή οικονομία (Digital Economy Outlook).



Ναυτιλία: H «πράσινη μετάβαση» θα μπορούσε να διπλασιάσει τις θέσεις απασχόλησης έως το 2050

Τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει σε θέσεις απασχόλησης η απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα, επισημαίνει ανάλυση του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Φόρουμ, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα την Κοπεγχάγη.